Ucuz kurbanlık için bayramı bekleyin

Ucuz kurbanlık için bayramı bekleyin
Fiyatlarıda geçen yıla nazaran artış olması nedeniyle zorlanan vatandaşların bayramın 2. ve 3. günlerinde daha uygun şartlarda kurbanlık satın alabileceği belirtildi

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban pazarlarında hareketlilikler artarken vatandaşları da bayram telaşı sarmış durumda. Her gün pazarları ziyaret eden vatandaşlar, bütçesine en uygun kurbanı bulmak için arayışa giriyor. Kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre, yüzde 15 ila 20 arasında artış göstermesi nedeniyle bazı vatandaşlar almak yerine sadece bakıp giderken tek umutları fiyatların biraz daha düşmesi. Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Hatice Kalyoncu,  fiyatlardaki yükselişin birçok vatandaşı zor durumda bıraktığını belirterek, “Birçok kişi kurbanlarını almış olabilir ama henüz almamış olanlar acele etmesin. Bütçe sıkıntısı yaşayan vatandaşların, bayramın ikinci ve üçüncü günlerinde daha makul seviyelere düşen fiyatlardan kurban almak için beklemelerini öneriyoruz. Kurban satıcıları bayramı evinde geçirebilmek için fiyatlarını daha aşağıya çekeceklerdir” ifadelerini kullandı.

Gebe hayvan uyarısı
Erzurum Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldız ise bu yıl Kurban Bayramı’nın hayvanların gebelik dönemine denk geldiğine dikkat çekerek, “Kurbanlık olarak erkek hayvanların tercih edilmesi daha sağlıklı olacaktır. Erkek hayvanlar besi performansı olarak daha iyidir, daha iyi et tutarlar. Dişi hayvanın, gebe olma ihtimali de vardır. Gebelik muayenesinde de beşinci ayların tespit edilmesi zordur. Gebe hayvanların kesilmesini önlemek için de kurbanlıklara ultrason cihazıyla gebelik testi yaptırılmalı” diye konuştu.