“Artık somut adımlar atmamız gerekiyor”

“Artık somut adımlar atmamız gerekiyor”
8 Sivil Toplum Kuruluşu teröre karşı yayınladığı ortak bildiride, “Birlikte tavır alıp sağduyumuzu korumak vazifemizdir” dedi

STK’lardan sağduyu çağrısı

“Artık bulunduğumuz noktadan nasıl çıkacağımıza ilişkin somut adımlara odaklanmamız gerekmektedir” denilen TESK, TZOB, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, KAMU-SEN, TİSK ve TOBB bildirisinde şu görüşlere yer verildi:

“Ülkemizin birlik ve huzuruna yönelik terör olaylarının her türlüsünü lanetliyoruz. Bu saldırıların hedefi ülkemizdir, 78 milyonun kardeşliğidir. Devletimizin bu saldırıların faillerini en kısa sürede yargı önüne çıkaracağına inanıyoruz.” 

İş dünyasının önde gelen sivil toplum kuruluşları ortak açıklama yaptı: Terör girişimlerini boşa çıkarmak, ortak tavır almak ve sağduyumuzu korumak hepimizin vazifesidir.

Türkiye’de son günlerde yaşanan terör olayları karşısında iş dünyasının önde gelen sivil toplum kuruluşları (STK) ortak çağrı yaptı. TESK, TZOB, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, KAMU-SEN, TİSK ve TOBB’dan oluşan STK’la, “Terör girişimlerini boşa çıkarmak, ortak tavır almak ve sağduyumuzu korumak hepimizin vazifesidir. Artık bulunduğumuz noktadan nasıl çıkacağımıza ilişkin somut adımlara odaklanmamız gerekmektedir” açıklamasında bulundu. Ortak açıklamada, “Ülkemizin çalışan ve üreten kesimleri olan, esnaflarını, çiftçilerini, işçilerini, memurlarını ve işverenlerini temsil eden bizler, Suruç’ta öldürülen vatandaşlarımızın, Adıyaman’da şehit düşen askerimizin ve Ceylanpınar’da şehit edilen polis memurlarımızın acısını derinden hissediyor ve paylaşıyoruz. Ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik düzenlenen terör olaylarının her türlüsünü kınıyor ve lanetliyoruz” denildi.

Kınıyor ve lanetliyoruz

“İnsanlık dışı bu saldırılarda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza, askerimize ve polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz” ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Allah hepsinin ailesine sabır ihsan eylesin. Milletimizin başı sağolsun. Milletçe huzurlu ve mutlu bir Ramazan Bayramı geçirmenin sevincini yaşarken, bu ailelerin ocağına düşmüş olan acı, bütün milletimizin ocağına düşmüş ortak bir acıdır. Türkiye ekonomisinin tamamını temsil eden iş dünyası olarak, ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik düzenlenen terör olaylarının her türlüsünü kınıyor ve lanetliyoruz. Ülkemizdeki huzur ve istikrar ortamına, demokrasimize yönelik saldırıların amacına ulaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz.”

78 milyonun kardeşliği

Terörün; dili, dini, rengi, ırkı ve hiç bir mazeretinin olamayacağının altı çizilen açıklamada, “Terör, terördür. Tüm bu terörist saldırıların hedefi ülkemizdir, 78 milyonun kardeşliğidir. Bu terör girişimlerini boşa çıkarmak, ortak tavır almak ve sağduyumuzu korumak hepimizin vazifesidir. Artık bulunduğumuz noktadan nasıl çıkacağımıza ilişkin somut adımlar atmamız gerekmektedir. Vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak, açıktır ki çağdaş devletlerin temel görevidir. Devletimizin bu saldırıların faillerini en kısa sürede bulacağına ve yargı önüne çıkaracağına inanıyoruz” vurgusu yapıldı. Öte yandan, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy da Suruç’taki terör saldırısı gibi hadiselere karşı ülkenin bir bütün halinde hareket ettiğini belirterek, “Türkiye güvenilir bir ülke, bu tür hadiselere karşı bir bütün halinde hareket etmektedir” dedi.