Tarihte böyle maç görülmedi. Son penaltıları kaleciler kullandı

Tarihte böyle maç görülmedi. Son penaltıları kaleciler kullandı
UEFA Avrupa Ligi Finali’nde normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren maçta penaltılarda Manchester United'ı 11-10 yenen Villarreal, şampiyonluğa ulaştı. İspanyol ekibinin kupaya uzanmasının ardından, Beşiktaş’ın önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde 3. torbada yer alması fırsatını kaçırdı. Galatasaray’ın ise gruplara kalabilmek için üç ön eleme turu oynaması gerekecek.

Mücadele 11-10 bitti

UEFA Avrupa Ligi 2020-2021 sezonu finalinde Villarreal ile Manchester United Polonya''daki Gdansk Stadı''nda kozlarını paylaştı.

Mücadelenin 29. dakikasında Moreno ile öne geçen Villareal ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarının 55. dakikasında ise Manchester United Cavani ile eşitliği yakaladı.

Karşılaşmanın 90 dakikasında eşitlik bozulmadı. Uzatmalara giden maçta iki takım birbirine üstünlük sağlayamadı ve müsabaka seri penaltı atışlarına kaldı.

Seri penaltı atışları sonucu Manchester United''ı 11-10 yenen Villarreal, kupanın sahibi oldu.

NAMAĞLUP ŞAMPİYON

Turnuvaya grup aşamasında giren Villarreal, çıktığı 14 maçın 12''sinden galip ayrılırken, sadece 2 karşılaşmada beraberlik yaşadı.

İspanya temsilcisi, namağlup unvanıyla turnuvanın bu sezon en dikkati çeken performanslarından birine imza attı.

BEŞİKTAŞ''IN DURUMU NETLEŞMEDİ

Süper Lig''de şampiyon olarak gruplara direkt katılım hakkı elde eden siyah beyazlılar ise Villarreal''in kupayı kazanmasıyla, grup kuralarında üçüncü torba yerine dördüncü torbada yer alacak.

Ancak siyah-beyazlılar; Shakhtar Donetsk, Salzburg ya da Benfica''nın Şampiyonlar Ligi Ön Elemeleri''nden elenmesi halinde üçüncü torbada yer alabilecek.

GALATASARAY BİR ELEME FAZLA OYNAYACAK

Avrupa Ligi’nde şampiyonluğa Villareal''in ulaşmasının ardından Galatasaray’ın da bir eleme fazla oynaması kesinleşti. Gruplara kalmak için ilk eleme maçını 20-21 Temmuz''da oynayacak olan sarı-kırmızılılar, sezonu oldukça erken bir tarihte açmış olacak.

Galatasaray''ın muhtemel rakipleri arasında Celtic, PSV ve Slavia Prag yer alıyor. Sarı-kırmızılı takımın gruplara kalabilmesi için üç elemeyi geçmesi gerekiyor.