Uğur Dündar karşısında İYİ'lerin abidesi Akşener

Araştırmacı gazeteciliğin sembolü, ilkeli ve etik kuralları dayalı televizyon yayıncılığının duayeni, Türk halkının güvenirliğini kazanan adam gibi adam Uğur Dündar.

Karşısında ise önüne çıkan tüm engelleri, duvarları, kumpasları, iftiraları yıka yıka Cumhurbaşkanlığına sağlam ve güvenli adımlarla yürüyen Meral Akşener.

Halk Arenası canlı yayınında Dündar'ın sansürsüz sorularına, sansürsüz, açık ve net mesajları veren Meral Akşener'in sözleri sık sık şu sloganlar ile kesildi:

"Cumhurbaşkanı Meral Akşener"

"Türkiye seninle gurur duyuyor"

Salondaki herkesin elinde Türk Bayrakları vardı ki İzmir Marşı da sık sık büyük bir coşku ile söylendi.

"Cumhurbaşkanı Meral Akşener" sloganların her atıldığında Akşener'in yüzündeki mahcubiyet ve tevazu görülmeye değerdi.

Kibir, yüksekten bakma, rakiplerini aşağılama, hakaret yağdırma, sert sözler yoktu ama siyasi rakiplerini kinayeli ve etik kurallara uygun iğneledi, eleştirdi.

Tutuklanan Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ'a sahip çıkarken, Kozmik Oda'ya giren FETÖ'cülerin elde ettikleri bilgilerin kimlerin elinde olduğunu da sorguladı Meral Akşener.

İlk gün ve ilk 100 gün çok önemli adımlar atılacağını belirten Akşener şu programını açıkladı:

*Askeri okullar açılacak,

*GATA ve askeri hastaneler de hemen açılacak,

*YÖK kaldırılacak,

Saray, tarihi eserleriyle birlikte Çankaya Köşküne taşınacak,

*Şeker fabrikaları geri alınacak,

*Bölünen üniversiteler tekrar birleştirilecek,

*Gençlere işe girinceye kadar ailelerine muhtaç olmayacak şekilde maaş bağlanacak,

*İcra kapılarında bulunan 4,5 milyon kredi kartı, bireysel kredi ve kredili mevduat sahibi kişilerin borçları devlet tarafından satın alınacak,

Yeni bir anayasa yapılmasına başlanacak,

*OHAL kaldırılacak,

*Mağdurların durumu ele alınacak,

*Medyaya, Yargıya ve Ekonomiye yönelik her türlü karar alınacak,

*Türk halkının aile mutluluğu içerisinde, huzur ve güven içinde olması sağlanacak,

*Türkiye Dayanışma Fonu kurulacak,

*Teknoloji ağırlıklı eğitim derhal devreye alınacak,

Elbette acilen Demokratik Parlamenter Rejime dönmek için harekete geçilecek.

İşte, Türkiye'yi yönetmeye hazır olan bir liderin kararlılığı ve işte halkın sorunlarına ilk 100 günde ne kadar büyük adımlarla çözüm bulunacağının delilidir bu sözler.

İSMAİL KORKAK

Uğur Dündar TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Atatürk'ün adını ağzına almadığını hatırlatması üzerine Akşener, "Kendisi korkak bir insandır, arkadan konuşmayı sever" diye çok sert eleştirdi.

Değerli okurlarım, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk adını ancak ve ancak bu vatana, bu millete ihanet içinde olanlar ağızlarına almazlar.

24 Haziran'da işte bu zihniyete, bu Atatürk düşmanlığına karşı, ülkeyi kindar-dindar diye bölmek isteyenlere karşı oy kullanacaksınız.

Meral Akşener cebinde taşıdığı ve Uğur Dündar'ın karşısında çıkartarak tüm salon ile birlikte salladığı Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları ile yaptığı çağrı; Türkü, Kürdü, Sünni'si, Alevi'si ile 81 milyonun bir aile olduğunun açık ispatı, kamuoyuna taahhüdüdür.

Ve Recep Tayyip Erdoğan'a bu güne kadar hiçbir siyasinin söylemediği şekilde şöyle meydan okudu:

"Sayın Erdoğan'ın tek korktuğu kişi benim, bu şeref bana ait. Çünkü Sayın Erdoğan rakiplerini kendisi seçer. O rakipleri çerçevenin içine koyar, sonra onu tekmeler. Bu çerçevenin içine uymayan bir kişi var, o da Meral Akşener."

Birkaç kez yazdım Cesur Yürek Meral Akşener diye ki bu sözleri ile bir kez daha ispat etti.

Uğur Dündar gibi usta bir televizyon yıldızının önünde kahkahaları, güler yüzü ile büyük sempati toplayan Akşener'in seçildiği gün yapacağı ilk iş nedir biliyor musunuz?

İlk işi annesine (kayınvalidesine) gidip elini öpüp hayır duası almak olacak.

İkinci işi ise çocuklarını ve torununu eşi Tuncer Akşener'e bırakıp, "Eyvallah, başınızın çaresine bakın, ben ülkeme hizmetle görevlendirildim" demesi olacak.

Akşener'i dinleyince göreceksiniz ki, Türkiye'ye huzur, barış ve itibar getirecek bir siyasi birikimi vardır.

Yazarın Diğer Yazıları