Ukrayna ordusu ilave 500 bin asker daha istiyor

Ukrayna ordusu ilave 500 bin asker daha istiyor
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ordunun yaklaşık 500 bin asker daha istediğini açıkladı.

Rusya ile yaklaşık 2 yıldır savaş halinde olan Ukrayna'da, Devlet Başkanı Zelenskiy 500 bin askerin daha orduya katılması gerektiğini söyledi.

Kiev'de düzenlediği basın toplantısında ordunun ileri gelen komutanlarının 450-500 bin asker istediğini belirterek, bunun "hassas" ve maliyetli bir konu olduğunu kabul etti.

Zelenskiy, Hareketi desteklemeden önce daha fazla ayrıntıya ihtiyacı olduğunu ve halihazırda zaten 500 bin askerin zaten ordunun emrinde olduğunu ima ettiğini söyledi.

Zaten mevcut ordunun zor günler geçirdiğini ve ekonomik olarak da sıkıntılar çektiklerini belirten Zelenskiy, AB ve ABD’nin destekleri gözden geçirdiği bu günlerde 500 bin yeni askerin maliyetinin nasıl karşılanacağının da düşünülmesi gerektiğini belirtti.

ABD Kongresi'ndeki Cumhuriyetçiler ilk olarak bu ayın başlarında Ukrayna'ya yönelik 60 milyar dolarlık askeri paketi engellemişlerdi. Hem Beyaz Saray hem de Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, ABD'nin Ukrayna'ya bir askeri yardım paketi daha planladığını ancak Kongre harekete geçmediği sürece bundan sonra daha fazla yardım gönderme yeteneğinin sınırlı olduğunu söyledi.

Bu gelişmeyi, geçen hafta Macaristan'ın AB'nin 55 milyar dolar mali yardım anlaşmasını bloke etmesi izlemişti.