Ukrayna’da patlama: Binlerce insan tahliye edildi!

Ukrayna’da patlama: Binlerce insan tahliye edildi!
Ukrayna'nın Vynntsya bölgesindeki Kalynivka'daki askeri üste bir patlama geldi. Kiev yakınlarındaki bölgede binlerce insan tahliye edilirken ilk belirlemelere göre 1 kişi yaralandı.

Askeri bir üste meydana gelen patlamada 24.000 kişinin tahliye edildiği belirtilirken, bölgeye gelen Başbakan Volodymr Groysman, “Patlamanın arkasında dış faktörler var” dedi.

Yapılan açıklamada patlamanın askeri birliğin mühimmat deposunda yaşandığı kaydedildi. Bölgede hava sahası kapatılırken yardım ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Ülkede son dönemde yaşanan cephanelik yangınlarının ardından sabotaj iddiaları ortaya atıldı.

188 bin tonluk askeri mühimmatın bulunduğu cephanelikte, Smerç, Uragan, Grad füzelerinin de muhafaza edildiği bildirildi. Ukrayna’nın Harkov iline bağlı Balakleya ilçesinde bulunan, ülkenin en büyük cephaneliğinde geçen mart ayında büyük bir yangın çıkmış, ilçede yaşayan binlerce kişi tahliye edilmişti.

ukran.jpg

Geçtiğimiz günlerde de Mariupol ilindeki bir cephanelik, çıkan yangında ciddi hasar görmüştü. Bu yangının ve öncekilerin ülkenin savunma altyapısına darbe vurmak için yapılan bir sabotaj sonucu çıkmış olabileceği iddia edildi.