Ruslar sivilleri böyle hedef aldı! Ukrayna'nın Konotop şehri düştü

Ruslar sivilleri böyle hedef aldı! Ukrayna'nın Konotop şehri düştü
Ukrayna'nın Konotop şehrinde bir sivil araçta bulunan iki kişi Rusya'nın saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Bomba isabet eden aracın üzerindeki onlarca mermi deliği de dikkat çekti.

Tüm dünya Rusya Ukrayna savaşını izlerken bölgeden gelen görüntüler çatışamanın şiddetinin ne boyuta geldiğini de gösteriyor.

Rusya''nın Ukrayna''yı işgalinin 7. gününde Doğu Ukrayna''da bulunan Konotop kentinden gelen görüntüler sivil kayıpların da boyutunu gösterdi.

Araçlarının içerisinde bombalanan iki sivilin görüntüsü sosyal medyada paylaşılırken, bomba isbet eden araç üzerinde onlarca mermi deliğinin olması da dikkat çekti.

KONOTOP MUHAREBESİ

Konotop Muharebesi, 24 Şubat 2022 tarihinde Rusya''nın Ukrayna''yı işgalinde Doğu Ukrayna''ya yaptığı saldırı sırasında Ukrayna''nın 85 bin nüfuslu Konotop kentinde Rusya ve Ukrayna askerleri arasında olan muharebedir.

24 Şubat saat 3.35''de (UTC +2) kuzeydoğudan ilerleyen Rus kuvvetleri Konotop şehrini kuşatma altına aldı.[4] Ukrayna kuvvetleri mevzilerini korudu. Rus teçhizatının 25 Şubat sabahı yandığı bildirildi. Ukrayna ordusu, şehri kuşatan Rus güçlerinin geri çekildiğini söyledi. Ukrayna ordusuna göre, hükûmet güçleri şehrin kontrolünü aynı gün olan 25 Şubat 2022 tarihinde kaybetti.

İşte Konotop şehrinin savaş öncesi ve muharebe sonrası fotoğrafları:


 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler