Ülker, yeni sanayi dönüşümüne hazır

Ülker, yeni sanayi dönüşümüne hazır
Dünyada dijital dönüşümle başlayan yeni sanayi dönemine hazırlanan Ülker, dönüşümünü Yıldız Mükemmellik Yolu ile gerçekleştirecek

Geçtiğimiz yıl grup şirketlerinde pilot olarak başlatılan çalışmalara, Avrupa merkezli gelişen yeni sanayi devrimi Industry4.0 yaklaşımı da büyük zenginlik katıyor.

Ülker’in çalışanlarına yönelik düzenlediği Yıldız Mükemmellik Yolu toplantısının bu yıl 3 önemli konuğu vardı. Almanya Enformasyon Teknolojileri Başkanı Prof. August Wilhelm Scheer, Ülker ve Yıldız Holding çalışanlarına Industry 4.0’ı anlattı. Akın Öngör, hep beraber başarmanın ve ekip halinde takım olarak hareket etmenin inanılmaz gücü üzerine, The Naturel Step International Başkanı Dr. Göran Carstedt ise yalınlık, sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir markalar konusundaki tecrübelerini paylaştı.

Yol haritası çizildi

Toplantının açılışında konuşan Yıldız Holding Gıda - Ülker Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, şirketleri sistemlerin, teknolojilerin ve iş yapma kültürünün yeniden şekilleneceği bir dönemin beklediğine dikkat çekti. Tütüncü, “Bu dünyaya hazırlanmak için biz de kendimize bir yol haritası çıkarttık. Yeni dönemde bize sürdürülebilir ve geliştirilebilir rekabet üstünlüğü sağlayacak bu yolu oluştururken dünyanın herhangi bir yerinde başarılı olmuş bir modeli kendimize adapte etmedik. Tamamen bize özgü bir yol haritası çizdik. Uçtan uca bütün sistemlerin birbiriyle konuştuğu bir organizasyon oluşturmayı hedefliyoruz. Böylece ürünün kaynağından rafa ve hatta tüketicinin evine gidene kadar bütün süreçlerini izleyebilecek ve gerektiğinde süratle aksiyon alabileceğiz” dedi.