Ülkü Ocakları eski Başkanları Gümüşhane'den 'hayır' dedi

Ülkü Ocakları eski Başkanları Gümüşhane'den 'hayır' dedi
Ülkü Ocakları eski Genel Başkanları "Ülkücü Tavır Hayır" platformu kapsamında referandum çalışmalarına Gümüşhane'den devam etti. Gümüşhaneli vatandaşlarla bir araya gelen eski Genel Başkanlar Gümüşhanelilere 'hayır'ın gerekçelerini anlattı.

Gümüşhane'li Ülkücülerin büyük ilgi gösterdiği programda söz alan MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya şunları söyledi;

Bir teklif geldi önümüze. TBMM'de bir milletvekili olarak, en azından kendi hareketimiz açısından söyleyeyim, bu değişiklik teklifi daha doğrusu bu fiili durumun hukukileştirilmesi cümlesi adı altında başlatılan bu süreci ben MHP'nin Milletvekili olarak bunu medyadan öğrendim.

İktidar partisinin vekilleri de yine televizyonlarda görmüşsünüzdür, gazetelerde okumuşsunuzdur boş kağıtların altına imza atmak suretiyle, ne olduğunu bilmedikleri bir Anayasa değişiklik teklifinin altına imza atmak suretiyle bu Anayasa değişiklik teklifini Türkiye'nin önüne getirdiler. Doğal olarak iki alternatif var ya 'evet' ya 'hayır' diyeceksiniz. Şimdi baştan bir kampanya başladı. Bu 'hayır' diyenler terör örgütleri de 'hayır' diyor, bu değişiklik teklifine 'hayır' demek teröristlerle eş anlamlı olmak, teröristlerle beraber hareket etmek ya da terörist olmak gibi bir takım nitelendirmelerle yaftalanmaya çalışılıyor. En azından biz kendimiz açısından söyleyebiliriz Ülkücüler olarak, Türk milliyetçileri olarak bizim ömrümüz bütün mücadele hayatımız boyunca devletimize, milletimize kast eden terör örgütleriyle mücadeleyle geçmiştir. Bizim geçmişimizde, tarihimizde teröristlerle yol arkadaşlığı yapmak gibi bir ayıp yoktur.

Daha düne kadar Oslo'da pazarlık yapanlar, Habur'da teröristlere çadır mahkemeler kuranlar, Kandil'le İmralı arasında posta hatları kuranlar, bugün FETÖ terör örgütü dedikleri yapıya devletin en mahrem yerlerini makamlarını mevkilerini teslim edenler, IŞİD'in yeşerip gelişmesi için her türlü imkanı hazırlayanlar, Ankara'da Hacı Bayram Camiisi, İstanbul'da varoşlardaki çeşitli camilerin çerçevesinde bundan 1 sene önce IŞİD'çiler eleman topluyordu. Büroları vardı.

Dolayısıyla arkadaşlar biz bilmeyiz teröristlerle beraber olmayı, hareket etmeyi. Teröristlerle kimin geçmişte bir olduğu, kimin masalar kurup pazarlıklar yaptığını Türk milleti çok yakından biliyor. Onun için herkes haddini bilsin, söylemlerine dikkat etsin.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu da 16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karamahmutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Çok orantısız bir seçim kampanyası yürütülüyor. Biz ‘hayır’ cephesiyiz. Ve 16 Nisan’da ‘hayır’ çıkması halinde biz iktidara gelmeyeceğiz. İçimizden biri Başbakan olmayacak. Veya başka bir yerlere gelmeyeceğiz. Peki niye uğraşıyoruz? Biz içinde doğup büyüdüğümüz Türkiye’yi muhafaza etmek için, çocukluğumuzda kurduğumuz hayallerimiz gerçekleşsin, bize ait olan, bizim olan, milli olan, Türk olan, bu Atatürk Cumhuriyeti bizden çalınmasın diye yollara döküldük.

CUMHURBAŞKANI 'MİLLETİN ADI TÜRK MİLLETİ DEĞİLDİR' DEDİ

Cumhurbaşkanı’nın bugün Diyarbakır’da aynen şu ifadeyi kullandı: Milletin adı Türk milleti değildir. Bunu dedi, ‘sen anayasal sınırlar dışarısına çıktın, bu gayri hukuki duruma bir hukuki zemin hazırlayalım’ dendi ve bu bela başımıza açıldı. Anayasada diyor ki; ‘Herbir Türk Cumhuriyeti vatandaşına Türk denir.2010 yılındaki Anayasa değişikliği teklifinde de Anayasanın ilk 4 maddesini yine değiştirmek istediler. Biz yine yollara döküldük. Türk milliyetçilerinden oy alamayacaklarını anlayınca yine Kürt oylarına kaydılar.

İlgili Haberler