Ülkücü gönüldaşlar Erciyes’te buluşacak

Ülkücü gönüldaşlar Erciyes’te buluşacak
Ülkücü sanatçı Ozan Arif, Erciyes Dağı’nın Tekir yaylasında 3 Ağustos’ta düzenlenecek olan Türk Zafer Kurultayı’na ilginin her zamankinden daha büyük olduğunu söyledi.

Bu yıl ki etkinliğin önemine dikkat çeken Ozan Arif “Erciyes Türk Kurultayı olarak adlandırdık. Bunun nedeni ülkemizin neredeyse bölünmüş evlatları gibi yaşıyoruz. Erciyes Zafer Kurultayı’nın ne denli önem taşıdığını herkes idrak etti” dedi. Ozan Arif, Ülkücülerin içine düştükleri ataletten çabuk kurtulduklarını ve kurultaya her zamankinden daha çok sahip çıkmaya başladıklarını vurguladı. MHP’nin kurultay kutlamalarını iptal etmesinin yanlışlığının ortaya çıktığını anlatan Ozan Arif şunları söyledi: 

Katılım büyük olacak
“Bu sene daha farklı olacak. ‘Kurultay iptal edildi’ya da ‘Artık yapılmıyor’ikliminden çıkardık. Sanal alemde duyurabildiğimiz kadarıyla, ilanı verdiğimiz günden bu yana bize ulaşanların düşüncelerini görüyoruz. Bu yıl katılım büyük olacak. Bu şunu gösteriyor ki; böyle bir kurultayın iptali son derece yanlış. Seçim ikliminin yaşandığı bir dönemde bu daha iyi anlaşıldı. İnsanlara ulaşmanın çarelerini ararken Erciyes Kurultayı’nın nimet olduğunu inşallah bazı zihniyet sahipleri daha iyi idrak eder.” Yanlışta ısrar etmenin hata olduğuna dikkat çeken Ozan Arif, bunun en çok da iptal kararı alanlara zarar vereceğini ifade etti. Ozan Arif; “Benim dediğim dedik, çaldığım düdük, yanlış da olsa ben yaptım anlayışı bunun hala iptalini devam ettirmeleri bu kurultayı iptal edenlerin de zararınadır” dedi. 

Başbuğ’un emaneti
Kurultay’a katılımı sağlamak için tüm imkanların da seferber edildiğini kaydeden Ozan Arif, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim bütün illerden otobüs kaldıracak gücümüz yok. Gönlümüz istese de herkesi özel olarak ağırlayamayabiliriz. Erciyes’te merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in emaneti olan toy meydanında bütün gönüldaşlarımızı toplayıp memleket meselelerini konuşacağız. Hem bunu destanlarla yapacağız, hem konuşmalarla yapacağız, hem arkadaşlarımız birbiriyle bu işleri konuşacaklar. Birbirlerine ülkenin durumunu anlatacaklar. Ülkenin içinde olduğu durumu idrak etmeyenler bulundukları yerdeki durumu görerek memleketin durumunu anlayacaklar.”

Balyoz mağdurları da davetli
Kurultay’a bir çok önemli ismin de davet edildiğini ifade eden sanatçı Ozan Arif,  Kırım Türklerinin lideri Mustafa Cemiloğlu ve Prof. Ahmet Bican Ercilasun’un da davetliler arasında olduklarını anımsattı. Etkinliğe Ümraniye ve Balyoz davaları mağdurlarından bazılarının da katılmalarının beklendiğini belirten Ozan Arif “Ümraniye ve Balyoz davalarından tahliye olan bazı isimsiz kahramanlarımız, askerlerimiz gelecek. Hukukçular gelecek. Anlamlı bir Türk Zafer Kurultayı olacak. Gelmesi gereken ancak gelemeyeceğini beyan eden arkadaşlarımız oldu elbette buna da üzüldük” diye konuştu. Fatih Erboz