Ülkücü irade ayağa kalkmıştır!

Milliyetçi camianın önde gelen isimlerine, yazarlarımıza kurulan tezgah, üzerinden 24 saat geçmeden bozulmuştur.

3 sayfalık ihbar mektubunu esas alarak, Milliyetçi camianın yılmaz sesi Yeniçağ Gazetesi yazarlarının evlerine sabahın köründe gidip, kimisine ters kelepçe yaparak gözaltına alma girişimleri operasyonun maksadını en açık şekilde gözler önüne sermektedir.

Bu kişilerin özellikleri; yazdıklarıyla, söylemleriyle, faaliyetleriyle büyük bir kitleyi etkilemeleridir. Ülkücü duruşun, milliyetçi karakterin ete kemiğe bürünmüş halidir. Bu seslerin kesilmesi mutlaka birilerinin işine gelecek, büyük bir kitleye gözdağı verilecektir.

Amaç, niyet ve çaba bellidir. Ancak, kurulan tezgah, planlanan oyun, bir yerlerden alınan talimatlarla gerçekleştirilen kumpas daha başlayamadan çökmüştür.

***

Olayı duyduğumuz ilk anda yaşadığımız şok etkisini çok kısa bir sürede üzerimizden attık.

Milliyetçi camia öyle bir dayanışma örneği sergiledi ki, muhtemelen operasyonun 2. ve 3.dalgasını planlayanlar geri adım atmak zorunda kaldı.

Yüzlerce okuyucudan destek mesajları, telefonları aldık.

MHP Genel Başkan adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın, Ümit Özdağ gözaltılara en sert şekilde tepki gösterdiler.

MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba "Ülkücüden FETÖ'cü çıkmaz" diyerek muhteşem bir tespitte bulundu.

Türk Ocakları Genel Merkezi çok çarpıcı bir metinle Yeniçağ Gazetesi'ne kurulan kumpasa karşı apaçık bir tepki gösterdi, "yanınızdayız" mesajı verdi.

80 öncesi Ülkücülerin başucu kitabı olan "Türk Milliyetçiliği Fikir Sistemi"ni 'Ayhan Tuğcugil' müstear ismiyle yazan Prof. Dr. İskender Öksüz gün boyu destek mesajları attı. Ömer Faruk Sanal, Fahri Bozgeyik gibi daha yüzlerce isim ilk andan itibaren her yere koştular.

Yüzlerce akademisyen, milyonlarca Ülkücü dağ gibi büyüdü, tek ses oldu, tek yürek oldu.

Sözcü Gazetesi, OdaTV, Gazete2023 ve Halk TV yayın akışlarında Yeniçağ'a kumpas kurulduğunu vurguladılar, yazarlarımızın gözaltına alınmasına tepki gösterdiler.

Nihat Genç, Ahmet Hakan konuyla ilgili harika yazılar kaleme aldılar. FETÖ'nün kumpas mağduru İlker Başbuğ Paşa, sosyal medyadan desteğini eksik etmedi.

Sosyal medya adeta ayağa kalktı. Twitter'da "Ülkücümedyama dokunma", "adnanislamoğulları ülkücüdür", "servetavcı ülkücüdür", "Ülkücüden FETÖ'cü çıkmaz" hastagleri Türkiye gündemine girdi.

Önce Yavuz Selim Demirağ Ağabey'in iyi haberini aldık, hemen arkasından Turan Yaldır ve Servet Avcı ağabeylerin serbest bırakıldığı haberi geldi. Savcılığa çıkarılmalarına lüzum bile görülmedi. Bu sırada Ülkücüler, Başkent Öğretmenevi'nin önünde sloganlarla yazarlarımızı beklediler.

***

Ülkücü ruh, 12 Eylül darbesinde kendisine uzanan ellere tepki göstermemiş, 'ne de olsa devletimizdir' demişti. Ancak işler artık öyle değil. Kimin eli, kimin cebinde hiç belli değil. İşte o yüzden doğru bildikleri yoldan bir adım geriye atmıyorlar.

Bu kutlu çaba, bu büyük yürüyüş artık durmayacaktır.

Ülkücülere, milliyetçilere kurulan kumpas tarihin derinliklerine gömülmüştür. Bu kutlu direniş, tarihin sayfalarına altın harflerle kazınmıştır.

Yazıyı yazdığım saatlerde henüz "serbest kalma" haberini alamadığımız yazarlarımız var.

Adnan İslamoğulları Ağabey ve Kürşad Zorlu Hocamızın acilen serbest bırakılmasını bekliyoruz. Diğer yanda ise yüz yüze tanışmadığım Şevket Apuhan, Rubil Gökdemir gibi isimler var. Onlar da önemli ve şahsiyetli değerlerimizdir. Acilen ifadeleri alınmalı, özgürlükleri sağlanmalıdır.

***

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'a ayrıca parantez açmak istiyorum. Kendisi bizleri arayarak "Hiçbirinizin içeriye atılmasına, susturulmasına müsaade etmeyeceğim. Eğer sizi içeriye atacaklarsa, önce benim dokunulmazlığımı kaldırıp, beni oraya sokacaklar" açıklaması yaptı. Cesurdu, mertti, Ülkücüydü... Sağ olsun...

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici çok sert tepki gösterdi. Genel Başkan adayları Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın, Ankara Büromuza gelerek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Ülkücülere kumpas kurulurken, "iyi oldu, FETÖ'cüler" tarzında tweetler atan MHP Genel Merkezi'nden bazı isimler, Akşener'in gazetemize yaptığı "geçmiş olsun" ziyareti sırasında "ihraç" edildiğini açıkladılar.

Töremizde böyle bir gelenek yok. Bir tarafın acısı varsa, diğer taraf saygı duyar, aradaki mevzular ortadan kalkar.

Ülkücüleri ikiye bölen anlayışı lanetliyorum. Akşener, Oğan, Özdağ, Aydın ülkücüdür!

Ülkücülere kumpas kuran, onların özgürlüklerini ellerinden almak isteyen anlayışla sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları