Ülkücü kıyımına göz yumamayız!

Ülkücü kıyımına göz yumamayız!
MHP Genel Başkan adayı Aydın, FETÖ operasyonları sırasında kamudaki Ülkücülerin de mağdur edildiğine dikkat çekti. Aydın, "Türk devleti için hayatını feda etmeye hazır ülkücü kamu görevlilerinin siyasî mülahazalarla tasfiye edilmesine göz yumulamaz" dedi.

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, "FETÖ ile mücadele kapsamında, bir devlet politikası haline gelmiş olan ve seri bir şekilde hayata geçirilen tasarruflar, bir milli güvenlik meselesidir. İlk günden itibaren belirttiğim üzere, Türk devleti kendisine yönelen bu saldırıyı bertaraf etmelidir. Zira bu saldırı aslında, Türk milletinin bekasına uzanmış bir girişimdir" dedi.

Devletin ve hükumetin bir an önce ülkemizde yaşanan hain darbe girişiminin sonuçlarını değerlendirmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Aydın devamla şöyle konuştu:

"Devlet kademelerindeki boşlukların doldurulması, istihbarat ve güvenlik zafiyetlerinin ortadan kaldırılması ve gerekli her türlü tedbirin acilen alınması gerekmektedir. Ülkemizin içinden geçtiği hassas dönemi fırsat-ı ganimet olarak değerlendirecek PKK, IŞİD vb. terör örgütlerinin kanlı eylemlerini artırma ihtimali göz ardı edilmemelidir. Darbe tehdit ve tehlikesini bertaraf etmenin rahatlığına düşülmemeli, ülkemizin birliğini, bütünlüğünü ve kardeşliğini hedef alan bölücü ihanet tehlikesi karşısında da daima uyanık ve tetikte olmalıdır."

Hatalar telafi edilsin

Bu kapsamda kamu görevlileriyle ilgili olarak gerçekleştirilen tasarruflar da aynı hassasiyetle gerçekleştirilmek durumunda olduğunun da altını çizen Koray Aydın, tasfiye sırasında Ülkücülerin de mağdur edildiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bununla birlikte Türk devletinin varlığı ve bekası için tam bir görev şuuru ile çalışan kamu görevlileri, özenle ayırt edilmeli ve korunmalıdır. Bu bağlamda, Türk devleti için hayatını feda etmeye hazır ülkücü kamu görevlilerinin, siyasî mülahazalarla veya şahsî kinlerle Türk devletinden tasfiyesi kabul edilemez.

Üzülerek görüyoruz ki son KHK'lar ile görevlerine son verilenler arasında ülküdaşlarımız da bulunmaktadır.  Bu durumun bir an önce telafi edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, Türk devleti, kendisine hizmeti bir misyon edinmiş has evlatlarını kendi elleriyle boğmuş olacaktır." 

İlgili Haberler