Ülkücüler ne yapmak istiyor?

Habur'da karşılanan teröristler için çadır mahkemesi kurulduğunda yasa ve düzen var mıydı?

Teröristler, Diyarbakır'a kadar, halkı selâmlaya selâmlaya giderken yasa ve düzen var mıydı?

Oslo'da teröristle masaya oturan Türkiye Cumhuriyeti istihbarat yetkilileri, hangi yasa ve düzene göre hareket ediyordu?

Dolmabahçe'de, terörist başının yazdığı metin üzerinde mutabakata varan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin "ortak vatan" olduğunu ilân ederek, Türk Milleti'nin egemenlik haklarını çiğneyen AKP'li bakanlar ve HDP'li temsilciler hangi yasa ve düzene göre hareket ediyordu?

17-25 Aralık denilen yolsuzluk operasyonunda, ayakkabı kutularında, yatak odasındaki kasalarda ele geçen veya evin bodrumunda sıfırlanan paralar, hangi yasa ve düzene göre iade edildi ve meşru kabul edildi?

Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildiği an partisiyle ilişkisini kesmesi gerekirken, hangi yasa ve düzene göre kendisinden sonraki genel başkanı tespit ederek bizzat yönettiği kurultayda seçtirdi, sonra da istifa ettirdi?

Tayyip Erdoğan, tarafsız olması gerekirken hangi yasa ve düzene göre "Anayasa'yı değiştirecek 400 milletvekili istiyorum" diyerek seçimlere müdahil oldu?

Tayyip Erdoğan, hangi yasa ve düzene göre 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde AKP lehine seçim propagandası yaptı?

***

Son olarak Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP delegelerinin kurultay yapabileceğini karara bağlamışken, Gemerek ve Tosya mahkemeleri, hiçbir yetkileri olmadığı halde hangi yasa ve düzene göre yürütmeyi durdurma kararı verdi?

Ankara 25. İcra Müdürlüğü, hangi yasa ve düzene dayanarak Ankara Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nden kurultayın yapılmasının engellenmesini resmen talep etti?

Ankara 2. İcra Mahkemesi, engelleme işlemlerini, hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etmişken, Ankara 25. İcra Müdürlüğü, hangi yasa ve düzene dayanarak "tüm hukuk kurallarını ve yargı içtihatlarını ayaklar altına alarak Adalet Bakanlığı'nın talimat yazıları doğrultusunda işlem tesis etti ve kolluk kuvvetlerinin kongreyi engelleyici faaliyetlerinin devamını sağladı?" 

Sinan Oğan'ın açıkladığı gibi Gemerek ve Tosya yerel mahkemelerinin yürütmeyi durdurma kararında aynı maddi hata var! Başvuru dilekçesindeki hatanın kararlara da aynen yansıması söz konusu olabilir ama yetkisiz olan mahkemelerin kararına dayanarak bir partinin kurultayını kolluk kuvvetleriyle engellemek hangi yasa ve düzenin eseridir?

***

Emekli deniz albay Coşkun Gürel, "Yasa ve Düzen" başlığı altında "Şu sıralar giderek koyulaşan, artık taşınamaz ağırlıklara dönüşen, karanlık, ürkütücü ve bunaltıcı çirkinlik, çirkeflik, haddini bilmezlik, bunaltıcı baskıcılık, dayatmacılık ve rezillik ortamında yaşadıklarımıza bakılırsa, yurdumuzda adalet kavramının yerle bir edildiği açıkça görülmektedir. Bir belirgin mahkeme ile bir başkasının aynı konuda çelişik ve birbirine aykırı kararlar verebilmesi de artık genel olarak adalete güven duygusunun kalmadığı düşüncesini doğruluyor. Durum; çeteleşmenin, elinde şu ya da bu güç elde etmiş olanın, keyfiliğin, haksızlığın, şiddetin ve kaosun derinleştiği, yarınların değil, günün bile güvensizliğinin egemen olduğunu en çarpıcı biçimlerde gündemde tutulduğunu apaçık yansıtıyor. Bu bir çöküştür, bitiş, tükeniş ve yok oluşa yönelmedir" diye uyarıyor ama dinleyen kim?

MHP kurultayı, işte bu çöküşü sona erdirmek için atılmış büyük bir adımdır.

Ülkücüler, partilerinin ve kendilerinin "görevli" bir genel başkan üzerinden kontrol edildiğini görmüş ve artık özgür iradeleriyle siyaset yapmaya karar vermiştir.

Ülkücüler, dört genel başkan adayı ile birlikte çöküşün durdurulması, yasa ve düzenin yeniden ülkeye hâkim kılınması için mücadele veriyor.

Bu hareketi engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

Yazarın Diğer Yazıları