Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Ülkümüzün seçkin yıldızı

Sevgili okuyucum; Türklüğe hizmet eden değerlerimizi, fırsat buldukça topluma tanıtmayı önemli bir görev olarak sayarım. Nitekim Sayın Muharrem Şemsek Beyefendi de bizim için önemli değerlerimizden birisidir.

Şimdi sizlere, Çorum Eski Milletvekili olan değerli ülküdaşımız Sayın Şemsek'in kısa yaşam öyküsünü sunmak istiyorum.

Buyurun efendim; okuyalım...

Sayın Muharrem Şemsek, 1949 yılında Çorum'un Kınık Köyü'nde doğdu. İlkokulu köyünde, Ortaokul'u ve Öğretmen Okulu'nu Çorum'da okudu. Ankara Yüksek Öğretmen Okulu Hazırlık Lisesini bitirdi. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi ve Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'ndan mezun oldu. Hasanoğlan Öğretmen Enstitüsü'nde bir süre öğretmenlik yaptı. T.C. Başbakanlık Atom Enerjisi Kurumu, Ankara Nükleer Araştırma Merkezi'nde uzman olarak çalıştı.

Bu çalışmaları yanında, Sayın Şemsek çeşitli gazete ve dergilerde yazarlık yaptı. Yayıncılık alanında yoğun çalışmalarda bulundu; "Millî Eğitim ve Kültür" isimli ilmî araştırma, inceleme dergisinin sahipliğini yürüttü.

1970'li yıllarda Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptı.

Ne var ki, erdemli bu vatan evladı 1979 yılında vatanî görevini yaparken, evinin sokağında terör örgütleri tarafından haince, kalleşçe silahlı bir saldırıya uğrayarak felç geçirdi.

Sayın Şemsek üstün yetenekli, işlek bir aklı olan değerli bir politikacı. Evet öyle ama, onun bu yeteneklerini bilen kimi aşağılık muhalifleri, tekerlekli sandalyede olmasını sinsice dillendirerek, onu politik arena dışına atmaya çalışıyorlar.

O dangalaklar, o aşağılık adamlar şunu bilmiyorlar:

ABD Başkanı Franklin Roosevelt (1882-1945) tekerlekli sandalyede iken tam dört kez Başkanlığa seçildi. ABD tarihinde Roosevelt'in dışında 2 kez seçilmiş hiçbir Başkan yoktur!

Demek ki esas olan akıldır. Devlet adamı koşucu değil; akıl sahibi olmalıdır. Nitekim Sayın Şemsek'te de o akıl fazlasıyla vardır!

Şimdi sizlere, Sayın Şemsek'in politik hizmetlerini sunmak isterim.

12 Eylül sonrası bugünkü Milliyetçi Hareket Partisi (Muhafazakâr Parti - Milliyetçi Çalışma Partisi) kuruculuğunu yürüttü. 12 Eylül 1980'den sonra yazılarından dolayı tutuklandı. Milliyetçi Hareket Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan vekilliği, Ülkü Ocakları Derneği Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı ve Ülkü-Bir Teşkilat Genel Sekreterliği'ni yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkan Yardımcılığı ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliklerinde bulundu.

19. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Milletvekilliği sırasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği görevlerini yürüttü.

Sayın Şemsek MHP'nin kurucu üyesi olması yanında; Genel Sekreterlik ve Genel Başkan Yardımcılığı'nda da bulunda. 19. dönem milletvekilliği yapan Sayın Şemsek, Devlet Bahçeli'nin seçildiği kongrede, MHP Genel Başkan adayı idi. Aynı kongrede, ilk turda sonuç alınamayınca ikinci turda Bahçeli'yi destekledi ve adaylıktan çekildi.

Sayın Şemsek'in özellikle eğitim ve yayın alanında önemli çalışmaları var. Yönettiği Millî Eğitim ve Kültür Dergisi bunlardan sadece birisi. Türkiye'nin en seçkin bilge insanları bu dergiye adeta can veriyorlardı. Sizlere, görkemli dergideki o yazarların adlarını özellikle sunmak istiyorum:

Ahmet Bican Ercilasun, Sadık Tural, Hakkı Dursun Yıldız, Nuri Yazıcı, Yusuf Ekinci, Cahit Baltacı, Nazik Erik, Cevdet Gök-Alp, Ahmet Ali Arslan, Selâmi Babacan, Yusuf Halaçoğlu, Namık Kemal Zeybek, Nuri Yazıcı, Tahir Çağatay, Aydın Taneri, Orhan Türkdoğan, Mehmet Şandır, Faruk K. Timurtaş, Yılmaz Öztuna, Ahmet Karaca, Cemil Meriç, Hüseyin Mümtaz, Saim Sakaoğlu, Abdurrahman Küçük, Beşir Ayvazoğlu, Emel Esin, Durali Yılmaz, Alper Aksoy, Muhsin İlyas Subaşı, Tarık Buğra,Baymirza Hayit, Hikmet Tanyu, Turan Güven, Tuncer Baykara, Süleyman Hayri Bolay, S. Ahmet Arvasî, Erol Güngör, Necmettin Hacıeminoğlu, Melin Has-er, gibi yazarlar bulunuyordu.

Ülkümüzün seçkin değerlerinden olan Sayın Muharrem Şemsek Beyefendi'ye sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları