Ümit Özdağ’a, “Toplantıya gelme” uyarısı

Ümit Özdağ’a, “Toplantıya gelme” uyarısı
MHP’nin önümüzdeki süreçte yürüteceği politikaları belirlemek üzere toplanacak Merkez Yönetim Kurulu toplantısı öncesi, kurul üyesi genel başkan adayı Prof. ÜmitÖzdağ telefonla uyarılarak, “MYK toplantısına katılmaya niyetlenmemesi” gerektiği bildirildi.

“Uyarı” yı doğrulayan Özdağ, “Yönetiminin bu konuda takındığı tutumu öğrendikten sonra MHP’nin kamuoyundaki imajını zedeleyecek herhangi bir görüntü oluşmasın diye bu toplantıya gitmeme kararı aldım” dedi. Önümüzdeki süreçteki politikaları belirlemek üzere MYK’nın toplanacağına ilişkin bilgiler doğrultusunda kendisine davet gelmeyen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Genel Merkez’i telefonla aradı. “MYK’nın her üyesine toplantıya katılması konusunda çağrı gittiği halde neden kendisine gelmediğini” sorduğu Genel Merkez yetkilisi, Özdağ’ın davetli olmadığını açıklamakla yetindi. Ümit Özdağ, saat 14.00’te yapılacak toplantıya katılmak üzere hazırlık yaparken bir parti yetkilisi kendisini arayarak, “Toplantıya katılmanız Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından istenmiyor, lütfen gelmeye kalkışmayın, kötü sonuçlara yol açabilecek gelişmeler olabilir” denildi. Ayrıca Özdağ’ın yakın çevresinden isimler de aranarak “kötü olaylar olabileceğinin” altı çizildi ve Özdağ’ı MYK toplantısına gelmekten vazgeçirmeleri
istendi. Ümit Özdağ, bu gelişmeler üzerine MYK üyeleri ile yaptığı değerlendirmeden sonra toplantıya katılmama kararı aldı. Özdağ, şöyle dedi: “Bir süreden beri Genel Merkez mevcut politikaları eleştiren MYK üyelerini toplantılara davet etmiyor. Davet edilmemesine rağmen giden üyeler ise toplantı kapısında durduruluyor ve içeri alınmıyor. Aslında bu hukuken bir suçtur. Bizleri seçen delegelerin iradesinin yok sayılmasıdır. Ben MHP’nin seçilmiş Merkez Yönetim Kurulu üyesiyim. Uyarılmam da ayıptır, yakışıksızdır. Ben o toplantıya gider girerim. Sadece partimin imajı ve bana destek veren yüzlerce delegenin itibarının sarsılmaması için toplantıya gitmemeye karar verdim. Bu konudaki değerlendirmeyi partimiz kamuoyu ve delege arkadaşlarım net yapacaktır.”