Ümit Özdağ'dan önemli iddia: Erken seçim hazırlığı var

Ümit Özdağ'dan önemli iddia: Erken seçim hazırlığı var
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, hükümetin erken seçim hazırlığında olduğunu iddia etti.

Evren Demirtaş / Elazığ

İYİ Parti ilçe binalarının açılışlarına katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Ağın ve Keban ilçe binalarının açılışını yaparak esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

AKP’nin Afrin operasyonunu iç politika malzemesi yaptığını belirten Özdağ, “Şimdi AKP kongrelerinde askerlerin kanı ve canı siyasal rant haline getirilmeye çalışılmaktadır” dedi.

"SURİYE’DE ERDOĞAN’IN YAPTIĞI HATALAR DÜZELTİLİYOR"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrin’de gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonunu iç siyasette seçim hazırlığının bir parçası olarak kullandığını vurgulayan Özdağ, “’Bu çerçevede Afrin’de gerçekleşen Zeytin Dalı operasyonu bir savaşmış gibi sunulmaya çalışılıyor. Her şeyden önce şunu söylemek gerekir Afrin’de TSK’nın gerçekleştirdiği operasyonun amacı 2011’den bu yana Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’de yaptığı hataları düzeltmektir eğer bu hatalar olmasaydı ne Fırat Kalkanına nede Zeytin Dalı operasyonlarına ihtiyaç olmazdı bu şehitleri de vermezdik” dedi.

"SEFERBERLİK AÇIKLAMASI PSİKOLOJİK BİR OPERASYONDUR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seferberlikle ilgili sözlerine ilişkin de konuşan Ümit Özdağ, “Biz İYİ Parti olarak buna hayır diyor ve Türk milletini Afrin’de gerçekleştirilen terörle mücadele konusunda aydınlatmayı arzu ediyoruz TSK’ya başarılar diliyor. Bu operasyonu bütün Türk milleti destekliyor bu AKP’nin operasyonu değil Türk milletinin operasyonudur ve TSK bir siyasi partinin değil bütün bir milletin ordusudur” ifadelerini kullandı.

"SONBAHARDA SEÇİM DÜŞÜNCESİ VAR, KAYNAK OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR"

AKP hükümetinin 14 özel şeker fabrikasının özelleştirmesini seçim hazırlığı olarak değerlendiren Özdağ, ’’ABD Dışişleri Bakanı'yla yapılan görüşmeden sonra bu özelleştirmenin gerçekleştirilmiş olması çok dikkat çekici. Çünkü ABD’de nişasta bazlı şeker üretimi yüzde 2’lerdeyken Türkiye’de yüzde 10’larda ve hükümet kararıyla da bu yüzde 10, yüzde 15’lere çıkartılabiliyor.

28458880_170339210413632_1316952936_n.jpg

Sigaradan daha zehirli bir şeyden bahsediyoruz hükümet Türk halkının sağlığını korumak yerine Türk halkını zehirlenmesinin önünü açıyor. Bu şeker fabrikaların satışlarına karşıyız Türkiye’nin bu fabrikalara ve daha fazla fabrikaya ihtiyacı var. Ama üretimi tasfiye eden ve cumhuriyetin başında bu yana gerçekleştirmiş olduğumuz birikimleri özelleştiren hükümet şimdi para ihtiyacı içerisinde satabileceği her şeyi satma içerisinde.

Bunun nedeni de bu yıl içerisinde muhtemelen sonbaharda bir seçim düşüncesi var ve kaynak oluşturmaya çalışıyorlar. Bu kaynak arayışı içerisinde satabilecekleri her şeyi satmaya çalışıyorlar. Biz bu konuda bugünden başlayarak Türkiye’nin değişik yerlerinde İYİ parti olarak eylemlere başladık ve bu eylemlerimizi sürdüreceğiz’’ şeklinde konuştu.