Ümit Özdağ'ın ihraç girişimine tepkiler çığ gibi büyüyor

Ümit Özdağ'ın ihraç girişimine tepkiler çığ gibi büyüyor
Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın ihracı ile ilgili başlatılan işlemler ülkücüleri ayağa kaldırdı.

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ’ın tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli olarak Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı’na sevk edildiğini açıkladı sosyal medya yıkıldı.

DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Milliyetçi Hareket Partisi’nin başkanlık sistemine yaklaşımını eleştiren Özdağ mecliste yapılacak ilk oylamada Başkanlık Sistemine hayır diyeceğini belirtmişti. Akabinde Özdağ’a karşı planını devreye sokan MHP Genel Merkezi, tıpkı Meral Akşener’e yaptığı gibi Ümit Özdağ’ı da ilk fırsatta partiden ihraç edeceğini belirtti. MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk tarafından yapılan açıklama ile ihraç sürecinin başladığının kamuoyuna duyurulması ile birlikte binlerce ülkücü sosyal medya üzerinden MHP Genel Merkezi’ni ve Devlet Bahçeli’yi topa tuttu. Twitter’da başlatılan #ihracahayır ve #ÜmitÖzdağ hastaglerinden yaklaşık 2 saatte 7 bine yakın tweet atılırken taraflı tarafsız birçok kişiden Özdağ’a destek mesajları geliyor.

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; “Parti üyelik görev ve sorumluluklarını gösteren parti tüzüğümüzün 11. Maddesinin ihlali, yine tüzüğümüzün 78/4-c-e-g maddelerini ihlal mahiyetindeki eylem ve açıklamalar yanında benzeri faaliyetler içerisinde olmak sebebiyle parti tüzüğümüzün 81. Maddesi kapsamı ve gereğince tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli olarak Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığımıza sevk edilmiştir.” 

İŞTE SOSYAL MEDYADAN ÖZDAĞ'IN İHRACINA GELEN TEPKİLER:

İlgili Haberler