Ümran’ın babası konuştu : Bizi kullandılar!

Ümran’ın babası konuştu : Bizi kullandılar!
Halep’teki evinin enkazından kanlar içinde kurtarılan 5 yaşındaki Ümran, dünyanın ilgisini çektiği fotoğrafının ardından ilk kez görüntülendi. Ümran’ın babası, oğlunun, Şam aleyhine yürütülen kampanya için kullanıldığını söyledi.

Halep’teki evinin enkazından kanlar içinde, şoke olmuş bir halde kurtarılmıştı 5 yaşındaki Ümran Dakniş.  

Fotoğrafı da ambulanstaki görüntüleri de dünyanın kanını dondurmuştu. 

Tıpkı sahile vuran minik Suriyeli bir bebeğin cansız bedeni gibi Ümran’ın fotoğrafı da fenomen oldu. Bir kez daha savaş ortamında çocukların durumu, onların geleceği ve uluslararası toplumun sorumluluğu konuşulmaya başlanmıştı.

Bir süre sonra arşivlerdeki yerini aldı o fotoğraf ve görüntüler.

Ümran’dan bir haber var şimdi. Daha doğrusu Ümran’ın babasının sözleri haberin konusu.

 

Tüm dünyada yankı uyandıran görüntülerden sonra gelen röportaj tekliflerini geri çeviren Dakniş ailesi, bu kez bazı basın kuruluşlarına anlattı durumlarını ve o günlerde yaşadıklarını.

Görüntülerin kaydedildiği dönemde muhaliflerin kontrolünde bulunan Halep’in doğusundan, kentin Suriye ordusunun kontrolündeki batısına geçmeyi başaran Dakniş ailesi, Suriye hükümetine bağlı olduklarını ifade ediyor.

Oğlunun hem uluslararası medya hem de muhalifler tarafından Suriye Devlet Başkanı Esad ve Suriye ordusuna saldırmak için kullanıldığını söyledi.

Baba Dakniş, “Ümran’ın kanını satmak ve fotoğraflarını yayınlamak istediler” dedi.

Ayrıca, medyanın ilgisinden korumak istediği için ve tanınmasını engellemek için oğlunun saçlarını kestiğini de anlattı.