Muhalefet isyan etti

Muhalefet isyan etti

Muhalefet isyan etti

Paris’teki Kürt Enformasyon Merkez’inde öldürülen ve cenazeleri Diyarbakır’a getirilen PKK’nın 3 üst düz

Törende, Gül, Erdoğan ve Bülent Arınç da olmalıydı
Paris’teki Kürt Enformasyon Merkez’inde öldürülen ve cenazeleri Diyarbakır’a getirilen PKK’nın 3 üst düzey görevlisi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için terör örgütü tarafından düzenlenen tören büyük tepki gördü. 3 PKK’lı teröristin cenaze töreninde polisin meydanı BDP’lilere bırakmasına ve güvenliği milislerin sağlamasına muhalefetten sert tepki geldi. YENİÇAĞ’a konuşan siyasi parti temsilcilerinin değerlendirmeleri şöyle:

 

Devlet diz çöktü
Nevzat Korkmaz (MHP Isparta Milletvekili):  Dün Diyarbakır’da yaşananlar, devletin AKP iktidarı tarafından terör karşısında diz çöktürüldüğünün ispatıdır, fotoğrafıdır. Bir süredir devam eden terör karşısındaki teslimiyetçilik bu cenaze töreninde kendini bir kez daha göstermiştir. Çok köklü bir tarihe sahip milletimizin yaşananlardan hicap duyduğunu düşünüyorum. Milletimizin bu ihaneti ve vurdum duymazlığı bir şekilde AKP iktidarının önüne de koyması gerekiyor.

 

Tam bir rezalet
Tunca Toskay (MHP Antalya Milletvekili): AKP’den neden cenaze törenine katılan yok hayretler içerisindeyim. Bu cenazeye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve özellikle de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılması gerekirdi. Neden katılmadıkları konusunda hayretler içerisindeyim. Orada hüngür hüngür ağlayacak birisine ihtiyaç vardı. Bülent Arınç orada olmazsa bu işi kim yapacak. Tam bir rezalet ve canımızı sıkan bir komediyle karşı karşıyayız.

 

Utanç tablosu
Şevki Kulkuloğlu (CHP Kayseri Milletvekili): Diyarbakır’daki manzara, Türkiye tarihinin utanç tablosudur. Biz siyasiler için sorumluluk gerektiren bir andır. Çözüme doğru atılan adımları desteklemek gerekir ama çözüme doğru atılan adımlar bebek katili Abdullah Öcalan’la yapılan müzakere ile olmaz. Müzakere ve yaşadıklarımızın sonu, alıştıra alıştıra bölünmeye doğru gidiyor. Cenazelerin Türkiye’ye getirilip neredeyse devlet töreniyle, devlet himayesinde gömülüyor olmasını anlayabilmek mümkün değil. Sanırım şehit olan polisimiz de Kahramanmaraş’ta defnedilecekmiş. Devlet bu arada onun da paniğini yaşıyor. Şehitle teröristin aynı gün cenazesinin olması rahatsız hükümeti ediyor. Bunların elleri kirli, kurşun sıkmışlar, buradan kaçmışlar, cenazeleri de orada kalmalıydı. Şehit kanıyla sulanmış bu toprakları kirletmemeliydi.

 

AKP usulü güvenlik
Ali Haydar Öner (CHP Isparta Milletvekili): AKP ükümeti meydanı terör örgütü PKK’ya bırakmış. Güvenlik önlemi alınmadığı anlaşılıyor. Ama bazı alanlarda da biber gazı milletvekili dahil herkese sıkılıyor. Bazen gereğinden fazla önlem alınarak herkese biber gazı sıkılıyor. Bütün katılımcılar yasadışı eylemci olarak görünüyor, bazen de hiçbir önlem alınmayarak herkes masum ilan ediliyor. Tam bir AKP usulü güvenlik.

 

Tabutlara artık bez parçaları örtülüyor
MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, 3 kadın PKK’lı için Diyarbakır’da düzenlenen gövde gösterisini yorumlarken, “Teröriste böyle töreni kim yapar” diye sordu. Mehmet Erdoğan, şöyle konuştu: “AKP’li Ömer Çelik, ’Milli birlik ve kardeşlik projemiz devam ediyor’derken o saatlerde bir korucu şehit edildi. Türkiye’de tabutların üzerine ay yıldızlı şanlı bayrağımız yerine artık bez parçaları örtülüyor. Türkiye Cumhuriyeti’nde bir bayrak var o da kimlerin cenazesinin üzerine örtüleceği belli. Türkiye’de terörle mücadeleden güvenlik güçleri teröristlerin cenazelerini korumak için seferber oluyorsa bu yeteri kadar üzücü zaten. Bez parçalarını tabutlara sararak tören olacak, dünyanın neresinde teröriste böyle bir tören yapılır ve iktidar partisi buna sahiplenir. Söyleyecek bir şey var mı bilmiyorum.”