Un krizi Meclis'e taşındı!

Un krizi Meclis'e taşındı!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, gümrüklerde yaşanan un krizini Meclis'e taşıdı.

Fatma GÜL/Yeniçağ

Ticaret Bakanlığı'nın fiyatlardaki istikrarın sağlanması için una getirdiği ihracat sınırlaması nedeniyle ihraç edilmek üzere sınıra gelen binlerce TIR'ın çıkışına izin verilmedi.

Ticaret Bakanlığı'nın bu sınırlaması sebebiyle üreticisinden nakliyecisine birçok sektör olumsuz etkilendi. 

İYİ Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, un ihracatına getirilen sınırlamaları 4 maddelik bir soru önergesiyle Meclis'e taşıdı.

48f597cec2de03c68b1f590f1b10c57a-(1).jpg

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a, yaşanan mağduriyetlerin nasıl giderileceğini sordu.

Koray Aydın'ın soru önergesinde yer alan sorular şu şekilde:

1- Un sanayicilerinin, ithalatçıların, nakliyecilerin ve bu sektörlerin etkilediği kesimlerin mağduriyetinin giderilmesini temin etmek bakımından, bir defaya mahsus olmak üzere Gümrük Beyannamesi hazırlanan ve araçlarda bekletilen unların ihracına izin verilmesi için bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

2- Kararname kapsamında ihraç edilemeyen unlardan dolayı oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmayı düşünüyor musunuz?

3- Toplam ihracat içindeki payı düşük olsa da; üreticiden sanayiye, ihracatçıya ve nakliyeciye kadar bir dizi sektörü olumsuz etkileyen bu düzenlemenin yol açtığı zararların karşılanması için ne gibi tedbirler alınmıştır?

4- Bahse bu kararname iç piyasada fiyat istikrarının sağlanması ve tüketicilerin mağdur olmaması için getirildiyse, kararname yürürlükte kalktıktan sonra ne gibi tedbirler alınacaktır?

un.jpg

İlgili Haberler