Ünal Karaman: Alın terimiz çalındı

Ünal Karaman: Alın terimiz çalındı
PTT 1 Lig Play-Off’ta, Antalyaspor’a 3-0 yenilerek turu riske atan Adana ekibinin tecrübeli teknik adamı, ateş püskürdü. YENİÇAĞ’a konuşan Karaman, karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek’e yüklenerek, “Adaletsiz maç yönetti. Ülke insanının genetiği ve şifresiyle oynandı” ifadesini kullandı

PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Süper Lig’e çıkacak son takımın belirleneceği play-off’ta oynanan Antalya-Adana Demirspor  karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek’e ateş püskürdü. Karaman, mavi-lacivertlilerin Antalyaspor’a 3-0 yenilerek turu riske attığı maçta haklarının yenildiğini söyledi. YENİÇAĞ’a özel açıklamalarda bulunan tecrübeli çalıştırıcı, hakemi ve isim vermeden teşkilatı eleştirerek şöyle konuştu: “Bu ülkede futbolun ve centilmenliğin dışında olaylar gelişiyor. Sporun bir parçası olan futbol da sportif yarışın dışında barış ve dostluğun peşiktirilmesi için oynanıyor. Ancak özellikle biz Adana Demirspor olarak birçok maçta açıkça mağdur edildik. Antalyaspor maçının sonunda hakemin yönetimi hakkında doğru bilgi edinmek için konuşmadım. Ancak karşılaşmayı TV’den izlediğimde gerçeklerle yüzleştim.” Türk futbolunda adalet ilkesinin kalmadığını ve hür türlü çirkinliğin yaşandığını söyleyen Ünal Karaman şöyle devam etti: “Futbolda yaşanan çirkinliklerle bu ülke insanını genetiği ve şifresi ile oynandı. Bizi var eden değerlerimizden uzaklaştırıldık. Türk futbolunda adalet kavramı ne yazık ki yok edildi. Hazreti Ali’nin bir sözüyle yaşadığımız haksızlıklara örnek vermek istiyorum. 

23 Nisan çocukları
Hazreti Ali der ki; “Adil ol... Bin defa mazlum olsan da bir defa zalim olma. Bin kere mazlum olmak, bir kere zalim olmaktan iyidir” Bu nedenle Allah hepimize adil olmayı nasip etsin. Bu ülke, kendi insanıyla çok değerler kaybetti. Ailelerimizden uzakta onların hasretini çekerek sadece futbol oynamak için mücadele ediyorum. Ama oynatılmamak için hür türlü zorlukla karşılaşıyorum. Aleyhimize verilen penaltı ağır bir karar. Lehimize verilmeyen ise ondan daha açık penaltılık bir pozisyon ama verilmedi. Herkesi vicdanıyla baş başa bırakıyorum.” Kupayı kazanmanın önemli olmadığına değinen Karaman sözlerini şöyle tamamladı: “Adana Demirspor sahada 23 Nisan kutlamalarını yapabilecek yaşta, 5-6 oyuncuyla mücadele veriyor. Siz bu çocukların emeği üzerinden bir kumpas hareketi oluşturuyorsunuz. Adına leke sürülmemiş bir kulübün hakları yeniliyor. Ne kulübüm ne de şahsım adına bu tür haksızlıkları istemeyiz. Yani bir lira, bir kuruş, bir gol, bir puan, Allah bana yaşatacaksa, haram zıkkım olsun. Geldiğim günden beri aynı şeyi söylüyorum. Bir emek bu kadar basit çalınmaz. Çalınmamalı. Allah bana yaşatacaksa yaşatmasın, ayıptır ya. Bu çocuklar alın teri döküyor. Yazık günah değil mi? Bir kez daha söylüyorum. “Kişi, kendinden bilir işi’ bu çocukların üzerine, bizim üzerimize kahpece plan yapmasınlar. Biz şampiyon olmayabiliriz. Ama bu çocuklar üzerinden bizim üzerimizden insanlığa yakışmayacak plan yapmasınlar.”