Ünal: "Kılıçdaroğlu tarihin çöplüğündedir"

Ünal: "Kılıçdaroğlu tarihin çöplüğündedir"
İstanbul'da bir basın açıklaması düzenleyen AKP Sözcüsü Mahir Ünal CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Ünal açıklamasında "Kılıçdaroğlu tarihin çöplüğünde yerini almıştır. artık siyasetin konusu değildir" dedi.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için 'tarihin çöplüğündedir' ifadelerini kullandı. 

Ünal'ın açıklamalarının öne çıkan bölümleri şöyle:

-Brunson davası siyasetin değil yargının konusudur. Yargının vereceği karardır esas olan. Biz FETÖ’nün iadesi konusunda gerekli bilgi ve belgeleri ilettiğimizde, onlar da bana konunun iadenin konusu olduğunu ifade ettiler. ABD’nin yargısı yargı da, Türkiye’de yargının kararlarıyla ilgili şöyle böyledir demek doğru değil. Diğer muhatapların yargının kararına dönük ihsası reyde bulunması hoş olmaz.

-Cumhurbaşkanımız öncelikli konumuz olacağını ifade etmişti. Grubumuz da hemen gündemine aldı. Mehmet Muş da kamuoyunu geniş şekilde bilgilendirdi. O bilgiler doğrultusunda kanun teklifi olarak Meclis’e iletildi.

-Kılıçdaroğlu’nun yalanları her defasında Türk yargısına çarptı. Ama o pişkinlikle yeni yalanlar söylemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın avukatı Kılıçdaroğlu’nun yalan ve iftiralarıyla ilgili gerekli şikayetlerde bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yalan ve iftiralarından hem biz hem Türkiye sıkıldı. CHP’liler de sıkıldı. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen milletvekillerinin ifadelerini dinlediğinizde de bunu duyarsınız.

-Olağanüstü halin kaldırılmasından sonraki süreçte Türkiye’nin güvenliğinin sağlanması, terörle mücadelede enstrümanların oluşturulması başka bir şeydir, OHAL başka bir şeydir. Fransa ve İngiltere’de de terörle mücadelede ihtiyaç duyulan enstrümanların sunulması kaçınılmaz bir gerekliliktir. Terörle mücadele esasta demokrasiyi ve hak, özgürlükleri güvence altına almak için yapılmaktadır. Biz HDP Meclis’e girmemelidir, çünkü Türkiye’nin terörle mücadelesini sekteye uğratmaktadır dediğimizde Kılıçdaroğlu ısrarla aksini savunuyordu. HDP'nin terörle mücadeledeki rahatsızlığı normaldir, Kandil'den emir almaktadır asıl soru CHP'nin neden rahatsız olduğudur.