Ünlü anket şirketinden tarihi uyarı: 'Hayır' çıkması için...

Ünlü anket şirketinden tarihi uyarı: 'Hayır' çıkması için...
Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici, referandumda sandıktan 'hayır' çıkması için seçmenlerin sandığa gitmesi gerektiğini, aksi halde 'evet' çıkmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici, referandumla ilgili kritik uyarılarda bulundu. 

'Hayır'cıların, kendini muhafazakar ve milliyetçi olarak tanıtan kesime yönelik milli bir söylem yapamadığını savunan Gezici, seçmenlerin sandığa gitmemesi halinde referandumda 'evet' çıkacağını söyledi.

İşte Murat Gezici'nin referandumla ilgili tarihi uyarıları:

"Sandığa gitmeme oranı %18-20'leri buldugu takdirde referandum evet oyları açısından %56.2'yi bulma ihtimaline sahip. Muhalefet cephesi %70'i merkezde yer alan ve kendini muhafazaka,dindar ve milliyetci olarak tanımlayan kesime yönelik milli bir söylem yapamadı. Referandum sonucunu belirleyecek etkenler sandığa gitmeyenler, gençler, kadınlar, Türk milliyetçileri, Kürtler ve milli görüşçüler olacak. Sandığa gitmeyenler “öğrenilmiş çaresizlik” yaşıyor. Yani %60’ı sonuçların kendisinin vereceği bir oy ile değişmeyeceğine inanmaktadır. Sandığa gitmeyenlerin % 75'i Hayırcı.. Sandığa gitseler sonuç değişir. Aksi durumda Evet tarihi rekor kırabilir. Örnek CB ve 2010 referandumu."

İlgili Haberler