Celal Pir bir konuştu Pir konuştu! Ünlü ekonomi sunucusu ekonominin gerçek durumunu açıkladı

Celal Pir bir konuştu Pir konuştu! Ünlü ekonomi sunucusu ekonominin gerçek durumunu açıkladı
TÜİK yıllık enflasyonu yüzde 61,14, ENAG ise yüzde 142,63 olarak açıkladı. TÜİK'in tepki çeken rakamları ile ilgili gazeteci Celal Pir'den dikkat çeken bir paylaşım geldi.

TÜİK yıllık enflasyonu yüzde 61,14, ENAG ise yüzde 142,63 olarak duyurdu. TÜİK bu açıklamanın ardından büyük tepki toplarken gazeteci Celal pirden çarpıcı bir enflasyon yorumu geldi. 

Pir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Enflasyon gölgede %61,1, güneşte %145, hissedilen %200"

MART AYI ENFLASYON VERİLERİ

Türkiye’de bozulan fiyatlama davranışları ve yükselen enflasyon Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle daha da kötüleşti. Türkiye’de enflasyon martta aylık yüzde 5,46 arttı ve yıllık enflasyon şubattaki yüzde 54,44 seviyesinden yüzde 61,14’e yükseldi. Beklentilerin altında kalınsa da Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı yıllık yüzde 61,14 tüketici enflasyonu Mart 2002’deki yüzde 65,1’lik enflasyonun ardından görülen en yüksek seviye.

Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle enerji emtiaları fiyatlarındaki sert yükseliş ve gıdada KDV indirimlerine rağmen önlenemeyen fiyat artışları ile tüketici enflasyonu 20 yılın zirvesinde çıktı.

ENAG''A GÖRE YILLIK ENFLASYON YÜZDE 142,63

TÜİK''in resmi enflasyon verilerine alternatif olarak çıkan bağımsız araştırma grubu ENAG''ın açıkladığı enflasyon oranı ise çok daha yüksek çıktı.

Enflasyon Araştırma Grubu da(ENAG) ENAGrup tüketici fiyat endeksi mart ayında %11,93 arttığını yıllık enflasyonun ise %142,63 olarak gerçekleştiğini duyurdu.

İlgili Haberler