İnşaat sektöründe yaprak dökümü

İnşaat sektöründe yaprak dökümü
Çukurova Havalimanı'nı 357 milyon euroya üstlenen Koçoğlu İnşaat, kredi bulamayınca iflas erteleme istedi. Mahkeme, şirkete kayyum atadı.

Bugüne kadar 4.5 milyar liralık proje üstlenen; Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinden Koçoğlu İnşaat, son dönemde sıkıntılı günler geçiriyor. 

Kayyum iş başında
İstanbul'dan sonra, sahasında ikinci büyük tesis olan Çukurova Havalimanı'nı 357 milyon euro bedel ve yap-işlet-devret modeliyle üstlenen Koçoğlu İnşaat, iflas erteleme istedi. İnşaat ve Sanayi İşverenleri ise, yeni yönetim kurulu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. İNTES Başkanlığı'nı 4 dönem yürüten Şükrü Koçoğlu'nun sahip olduğu inşaat devi, Ankara 11. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak, borçlarını ödeyemediğini bildirdi. Mahkeme de şirkete kayyum atadı. Bu kararla şirket hacizlere karşı koruma altına alınmış oldu. Tarsus ilçesinde inşa edilecek 15 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Havalimanı'nın temelini Mayıs 2013'te atan Koçoğlu İnşaat, ihaleden sonra kredi bulamayınca sıkıntılı günler geçirmeye başlamıştı. Kredi alamadığı için Çukurova Havalimanı inşaatını durduran şirket, 3-4 grupla ortaklık görüşmelerinde bulunuyordu. Havalimanı inşaatının 36 ayda bitmesi planlanıyor.

Elvan: Kaybı kapatırız

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çukurova Havaalanı'nın Akdeniz için çok önemli konumda olduğunu belirterek, "Bu işi alan firmanın finansal sıkıntıları var ve bazı yabancı firmalarla görüşme içerisinde. DHMİ'ye, ortak almak üzere teklifte bulundular, DHMİ de bunu değerlendiriyor. Yüzde 20'lik bir gerçekleşme söz konusu. 2-3 ay gibi bir zaman kaybımız oldu ama bunu kapatacağız" dedi.