Mardin’de hain tuzak: 1 asker şehit

Mardin’de hain tuzak: 1 asker şehit
Teröristler, Mardin’in Derik ilçesinde askeri bir araca roketatarlı saldırı düzenledi. Olayda 1 asker şehit oldu, çıkan çatışmada 3 terörist öldürüldü

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü sokaklardaki hendekleri kapatmaya giden güvenlik kuvvetlerinin üzerine PKK’lılar tarafından roket ve bomba atıldı.

Hain plan tutmadı

PKK, Cizre’de de 3 ayrı yerde polise roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada, 3 terörist etkisiz  hale getirildi.  

 

Mardin’de hain tuzak: 1 asker şehit

Mardin’in Derik ilçesinde dün sabah saatlerinde teröristler tarafından askeri bir araca roketatarlı saldırı düzenlendi. Olayda 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Çıkan çatışmada 3 terörist etkisiz hale getirildi. Saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir için dün tören düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı Mardin Devlet Hastanesi morgundan alınarak 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na getirildi. Silah arkadaşlarının omuzlarında taşınan tabutun katafalka konulmasının ardından şehit Aydemir’in öz geçmişi okundu ve dua edildi. Piyade Binbaşı Ercan İyigün törende yaptığı konuşmada, Aydemir’in Derik’teki terör operasyonunda şehit olduğunu belirterek vatan toprağını kanıyla sulayan şehidin Türk milletinin kalbinde yaşayacağını söyledi. Terör örgütü PKK’nın son dönemde ülkenin huzur ve güven ortamını bozmaya ve halk üzerinde korku yaratmaya yönelik yöntem ve hedeflerini değiştirdiğine işaret eden İyigün, “Vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan olarak kullanarak yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek araç yakıp vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit ederek eylemlerini arttırma gayretine girdi” ifadelerini kullandı. Türk Silahları Kuvvetleri olarak terör örgütünün amacına ulaşmasını engellemek için görevlerini kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan İyigün şöyle devam etti: “Hukuku, insan hak ve özgürlüklerini, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu bütün haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı en alçak cinayetler işleyenler ve bu cinayete alkış tutanlar şunu asla unutmasın, Türkiye’de kanunların önünde bu cinayetlerin hesabını mutlaka vereceklerdir.” İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Elazığ’a uğurlandı.

 

Cizre’de 3 terörist öldürüldü

Şırnak’ın Cizre ilçesinde teröristlerin saldırılarından ve yaşanan çatışmalardan endişe duyan veliler okullardaki çocuklarını alıp evine çekilirken esnaf da işyerini açmıyor. İlçede dün gece de PKK’lı teröristlerce polise 3 ayrı yerde roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Yafes Mahallesi’nde bir grup terörist devriye gezen polis ekibine, başka bir grup ise Kale Mahallesi’ndeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasına roketatar ve uzun namlulu silahla saldırdı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Teröristlerin attığı bir roketatar mermisi Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet binasının yanındaki Cizre Öğretmenevi’ne isabet etti. Merminin infilak etmemesi nedeniyle olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Öte yandan dün sabaha karşı Dörtyol kavşağında zırhlı polis aracına teröristlerce roketatarlı saldırı düzenlendi. Merminin isabet ettiği iş yerinde hasar oluştu. Saldırıların ardından çıkan çatışmalarda 3 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Cudi ile Şah mahallelerinin kesiştiği kavşağa toplanan terör örgütü yandaşı bir grup, durdurdukları araçlarla yolu ulaşıma kapattı. Güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen dağılmayarak taş ve patlayıcıyla saldıran gruba biber gazıyla müdahalede bulundu.