Ünlü sanatçılar ''Savaşa hayır'' çağrısı yapıyor

Ünlü sanatçılar ''Savaşa hayır'' çağrısı yapıyor
Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonrası, dünya basınında yer alan ve halkın durumunu gösteren fotoğraflar herkesi derinden etkiliyor. Ukrayna’da yaşananlara ve masum halkın yara almasına isyan eden ünlü isimler, sosyal medya hesaplarından "Savaşa hayır!" çağırısında bulunuyor.

Rusya’nın  Ukrayna’ya yönelik başlattığı askeri harekâta ünlü isimlerden tepki yağdı. Seda Bakan, Tarkan, Nilgün Belgün, Burcu Biricik gibi birçok ünlü isim sosyal medya hesaplarından “Savaşa hayır” mesajları yayınladı.

İŞTE O MESAJLAR

Şahan Gökbakar: 2022 yılında, dünyanın gözünün önünde, ülkeleri, başka bir ülke tarafından işgal edilen masum Ukrayna halkının yanındayım. Bugün onların başına gelen, yarın herkesin başına gelebilir...

Seda Bakan: İki senedir corona virüsüyle insanlık perişan oldu. Hiç kimse böyle bir dönemde savaşı yaşamamalı. Koskoca dünyaya sığamadık! Allah kahretsin aç gözlü insanlığı…

Tarkan: Affedin bizi, affedin çocuklar. Büyüdük ama adam olamadık. Anlatın öğretin hepimize yeniden… Niye kirlendik saf kalamadık.

Nilgün Belgün: Her yaştan insan olarak kötü bir zamana geldik. Gençler için daha üzücü. Pandemi bitecek diye ümit ederken savaş da çıktı… Gördüğüm bir tek şey var ki kimse insanları düşünmüyor.

 

Burcu Biricik: Siren sesini duymak bile bu kadar korkunçken, lütfen durun.

Funda Arar: Atatürk’ün de dediği gibi savaş, zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir.

Işın Karaca: Savaş kimin haklı olduğunu değil, kimin güçlü olduğunu gösterir! Arada yanan hep masumlar oluyor.

Bülent Emrah Parlak: Rusya’da savaş karşıtlarının sokağa dökülmesi, tepki koyması, sesini çıkarması ne kadar doğru değil mi?  Komşudaki “Savaşa Hayır” ne kadar sempatik. Biz de “Savaşa Hayır” ne kadar terörist değil mi?

Pınar Deniz: Bu döneme tanıklık etmek istemiyorum. Ruhum daralıyor.

Şevval Sam: Savaş istemiyorum

Atilla Taş: Savaş açlıktır, ölümdür, acıdır! Tabii ki #savaşahayır

Derya Uluğ: En kötüsü de ne biliyormusunuz? Kim kazanırsa kazanasın gencecik askerler ve masum insanlar ölecek...

İlgili Haberler