Tasfiye depremi yargıya uzandı!

Tasfiye depremi yargıya uzandı!
17 Aralık “yolsuzluk ve rüşvet” soruşturmasının ardından Emniyet’te başlayan büyük tasfiye yargıya sıçradı. 13’ü İstanbul olmak üzere 20 savcının görev yeri değişti. Atama kararlarının ardından savcılar Adalet Sarayı’ndaki Başşavcı Vekili Cihan Kansız’ın

Tasfiye depremi yargıya uzandı!

İstanbul’da 17 Aralık’ta başlatılan “yolsuzluk ve rüşvet” soruşturmasının ardından hükümetin başlattığı tasfiye, Emniyet, Milli Eğitim ve Maliye’den sonra yargıyı da vurdu. 13’ü İstanbul olmak üzere 20 savcının görev yeri değiştirildi. İstanbul’da 25 Aralık’taki rüşvet ve yolsuzluk operasyona start veren Savcı Muammer Akkaş Tekirdağ’a atandı.  Akkaş, Adliye’de yazılı basın açıklaması dağıtmıştı. Başsavcı Turan Çolakkadı da İstanbul Bölge Adliye Başsavcılığı’na getirildi. Savcı talimatlarını yerine getirmeyen polisler hakkında suç duyurusunda bulunan İstanbul Başsavcı Vekili Fikret Seçen Gebze’ye düz savcı olarak atandı. Seçen’in iki koruması geri alınmış, bu durum nedeniyle İstanbul İl Emniyet Müdürü ve Koruma Şube Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Yine İstanbul Başsavcıvekili olan Ercan Şafak da Kocaeli’ne düz savcı olarak atandı. İstanbul Başsavcı vekillerinden Oktay Erdoğan ise, Bakırköy Başsavcı vekilliğine atandı.

İstanbul’a yeni Başsavcı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ise Bakırköy Başsavcısı Hadi Salihoğlu atandı. Ergenekon savcılarından Cihan Kansız da kararnameye girdi. Bakırköy Başsavcılığı görevine ise Büyükçekmece Başsavcısı Selami Hatipoğlu atandı. İzmir’de liman operasyonunu yöneten Başsavcı vekili Ali Haydar da Karşıyaka’ya düz savcı olarak atandı. 6 ili kapsayan El Kaide operasyonun başlatıldığı Van’da, Hâkim  Hatıran Alper Malatya Hâkimliği’ne Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta ile Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl de karşılıklı olarak yer değiştirdi. Hatay’da TIR’ın durdurulup, aranması talimatını veren Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman, Mersin’e atandı. Gezi Parkı eylemlerinin sembolü haline gelen “Kırmızılı kadın” Ceyda Sungur’a biber gazı sıkan polis için “meslekten men” isteyen savcı Adnan Çimen ise İstanbul Büyükçekmece’ye atındı.

Savcılar toplandı

Atama kararlarının duyulmasının ardından Başsavcıvekili Cihan Kansız’ın Çağlayan’da İstanbul Adalet Sarayı’ndaki odasında tayin olan savcılar toplandı. Toplantıya Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne atanan Zekeriya Öz de katıldı. Ayrılırken Zekeriya Öz, geçerken uğradığını söyledi. Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz ile savcılar Muammer Akkaş ve Celal Kara için inceleme izni verdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli 16’sı amir 34 polisin görev yerleri değiştirildi.  

İşte yerleri değiştirilen savcılar

* İstanbul C.Başsavcısı Turan Çolakkadı İstanbul Bölge Adliye Mah. C.Başsavcılığı’na,
* Bakırköy C.Başsavcısı Hadi Salihoğlu İstanbul C.Başsavcılığı’na,
* Malatya C.Savcısı Abdülkadir Gündem Malatya C.Başsavcı Vekilliği’ne,
* Büyükçekmece C.Başsavcı Vekili  Hikmet Gülay  Büyükçekmece C.Başsavcılığı’na,
* İstanbul C.Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan Bakırköy C.Başsavcı Vekilliği’ne,
* Büyükçekmece C.Başsavcısı  Selami Hatipoğlu Bakırköy C.Başsavcılığı’na,
* Sakarya C.Başsavcısı Orhan Usta Kayseri C.Başsavcılığı’na,
* İstanbul C.Başsavcı Vekili  Ercan Şafak Kocaeli C.Savcılığı’na,
* İstanbul C.Başsavcı Vekili Ali Güngör İstanbul Anadolu C.Savcılığı’na,
* Kayseri C.Başsavcısı  Bülent Bingöl Sakarya C.Başsavcılığı’na,
* İstanbul C.Başsavcı Vekili  Cihan Kansız Sakarya C.Savcılığı’na,
* İzmir C.Başsavcı Ali Haydar Karşıyaka C.Savcılığı’na,
* İstanbul Anadolu C.Başsavcı Vekili  Savaş Kırbaş Gaziosmanpaşa C.Savcılığı’na,
* İstanbul C.Başsavcı Vekili  Fikret Seçen Gebze C.Savcılığı’na,
* İstanbul C.Savcısı Adnan Çimen Büyükçekmece C.Savcılığı’na,
* İstanbul Anadolu C.Başsavcı Vekili Akif Özgün Adalar C.Savcılığı’na,
* Adana C.Sav. Özcan Şişman Mersin C.Sav.’a,
* Van Hâkimi Hatıran Alper Malatya Hâkimliği’ne,
* Van Bölge Adliye Mah. C.Başsavcısı Mustafa Alper Malatya C.Başsavcılığı’na,
* İstanbul C.Savcısı  Muammer Akkaş Tekirdağ C.Savcılığı’na atandı.