Ünlü Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun emekli maaşlarına yapılacak zam miktarını ve tarihi açıkladı

Ünlü Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun emekli maaşlarına yapılacak zam miktarını ve tarihi açıkladı
Türkiye'nin önde gelen sosyal güvenlik uzmanları arasında yer alan Özgür Erdursun, milyonlarca emekli vatandaşın beklediği zam miktarı ve tarihine ilişkin açıklama yaptı.

Temmuz ayında açıklanan emekli maaşı kök maaş uygulaması nedeniyle her emekli zam olarak yansımazken, yaşanan bu durum sonrası gözler emekli maaşlarına beklenen yeni zamma çevrildi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yaptığı açıklamasında yeni emekli maaşı tutarını ve zam tarihini de açıkladı. Mart ayında en düşük emekli maaşı 7500 TL’ye çıkarken, temmuz ayında kök maaşlara zam yapılması sebebi ile emeklilerin bir kısmı zam alamadı. Emekliler her geçen gün geçinmekte zorlandıklarını ifade ederek, maaşlarının düzeltilmesini istiyor. Bu durumda açıklama ünlü SGK Uzmanı Erdursun tarafından geldi.

Yüksek enflasyon ve beraberindeki hayat pahalılığı karşısında geçinmeye çalışan emekliler her fırsatta tepkilerini dile getiriyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşı için beklentiye dikkat çekti.

"Temmuzda en düşük emekli aylığı 10 bin TL olur diye bekliyorduk, olmadı" diyen Özgür Erdursun, "Ekimde en düşük emekli aylığı 10 bin TL'ye tamamlanabilir ancak bu enflasyonda bu rakamlarda çok düşük kalır" dedi.

SEYYANEN ZAM

Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşı için 2023 Ekim ayını işaret ederek, "Beklenti memura verilen 8 bin 77 TL seyyanen zammın tüm emeklilere yansıtılması yönünde..." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar