Ünlü yönetmen hayatını kaybetti!

Ünlü yönetmen hayatını kaybetti!
Vietnam Savaşı hakkındaki "The Deer" (Avcı) filminin yönetmeni Michael Cimino, 77 yaşında hayatını kaybetti.

Kariyeri süresince iki kez Oscar’a değer görülen Cimino’nun ölüm haberi, Cannes Film Festivali Direktörü Thierry Fremaux tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu.

BBC’de yer alan haberde, toplam sekiz filmin yönetmenliğini üstlendiği aktarılan Cimino’nun, kariyerindeki iniş çıkışlarla hatırlanacağı vurgulandı.

1978 yapımı “Avcı”, son dönem Hollywood tarihinin en iyi filmlerinden biri olarak görülürken, bir sonraki filmi “Heaven’s Gate” (Cennetin Kapısı) alay konusu olmuştu.

“Avcı” filmi, bir Pennsylvania kasabasında yaşayan bir grup arkadaşın hayatlarını ve Vietnam Savaşı’nın hem savaşta olanlar hem de söz konusu küçük ABD kasabasında evlerinde kalanlar üzerindeki yıkıcı etkisini anlatıyor.

Aile adına açıklama yapan Eric Weissmann, Cimino’nun cansız bedeninin Los Angeles’taki evinde Cumartesi günü bulunduğunu açıkladı. Ünlü yönetmenin ölüm nedeni henüz belirlenmiş değil.

Meşhur Rus ruleti sahnesiyle hatırlanan “Avcı” filminde, ünlü aktörler Robert de Niro, Christoper Walken ve Meryl Streep rol almıştı. Film 1979 yılında En İyi Film kategorisi dâhil beş dalda Oscar’a değer görülmüştü.

Cimino, başrollerini Mickey Rourke ve Anthony Hopkins’i paylaştığı 1990 yapımı “Desperate Hours” (Dehşetli Saatler) ve “Godfather” (Baba) romanının yazarı Mario Puzo’nun eserinden uyarlanan 1986 yapımı “The Sicilian” (Sicilyalılar) filmlerinin yönetmenliğini de üstlenmişti.