Unutturulanlar

Su an insanlarımız, çocukları ve büyükleri ile bir araya gelmiş bayram coşkusunu yaşıyorlar. Bu coşkuyu daha güzel hale getirmek için yeni urbalar giyilmiş, abdestler alınarak camilerde bayram namazları kılınmış ve toplu bayramlaşmalar yapılmıştır. Mezarlıklara gidilerek geçmişlerin ruhlarına dualar edilmiş, hatıralar tazelenip bir gün gelinecek ebedi mekânın burası olduğu hatırlanmıştır.
Geleneklerimiz gereği komşularla yenilen toplu yemeklerin ardından, önce büyükler ziyaret edilerek elleri öpülüp hatırları sorularak hayır duaları alınmış. Bilahare ise yakın akrabalardan başlanılarak tanıdık ve komşuların bayramları tebrik edilmiştir. Küsler barışarak dargınlıklara son verilip karşılıklı helallikler istenmiştir.
Bu güzellikleri yaşayan insanlarımız hallerine şükrederken, kimileri ise içine düştükleri durumdan dolayı gözyaşlarını ekmeklerine katık etmektedirler. Onlar ki sevdiklerinden haber dahi alamayan, neredesin “gavim gardaş” kurtarın bizi diyen Türkmen karındaşlarımızdır. 
Bilmezler ki, “gavim gardaş” dediklerinin yöneticilerinin destekleriyle ve verdikleri silahlarla öldürülüp yerlerinden edildiler. O silahları taşıyan TIR’ları geri çevirmek isteyenleri zindana tıkarak, senin adını kullanıp “Türkmenlere sağlık malzemesi gidiyor” diyerek halkı kandırdılar. 
Benim karındaşım, ciğer parem, dün birlikte yurt kurduğumuz yiğit insanlar. Boşuna ağıtlar yakarak, destanlar yazarak “gavim gardaşını” yönetenlerden medet bekleme. Sana yardım etmezler. Hatta senin düştüğün durumu kamuoyundan saklama adına “Bana Türkmen milliyetçiliği ile gelmeyin” diyerek çıkışırken Arap milliyetçiliği yaparak meydanlarda kükremektedirler. 
Ah benim Türkmen kardeşim, sen IŞİD, Kürt ve Arap şeytan üçgeninde yaşam mücadelesi verirken hiçbir gün senin adın anılarak gündeme getirilmedi. IŞİD adındaki iblisler kınanmadı. Bunların aksine Kürt aşiret lideri Ankara’da ayağına kırmızı halı serilerek karşılandı. Irak devletinin yöneticilerine kendi halkınıza neden sahip çıkmıyorsunuz diye çağrıda dahi bulunulmadı. 
Diğer Türk devletlerinin yöneticilerini sorarsanız, onlar da Türkiye’den farksız olmayıp kendi yönetimi altındaki halka sahip çıkmıyorlar ki sana sahip çıksınlar. Şunu bilesiniz ki, sınırları yeniden belirlenen Orta Doğu da BOP Eş Başkanı olarak alınan görev ifa edilmektedir. Amaç petrolün birilerine daha rahat peşkeş çekilmesidir. Bu nedendendir ki senin varlığın bir anlam ifade etmemektedir. 
Suriye’de yaşananlarda karındaşlarımıza sahip çıkıldı mı? Bir milyon Arap’ı Türkiye’ye yerleştirip yedirip içirirken, kampa hasbelkader gelen Türkmenleri dövdürtmedik mi? Rabia işaretleriyle Arapçılık yaparken, bir günden bir güne bozkurt işaretiyle Türkçülük yaptık mı? Bırakın Türkçülük yapmayı, Türkçülük yapmayı ırkçılık kabul edip ayaklar altına almadılar mı? 
Biliyorum, sen çölde çadırda aç susuz 52 derece sıcaklıkta yaşamaya çalışırken, çocukların dayanamayıp, gözlerinin önünde ölüyor. Kızlarınız ve kadınlarınıza tecavüz edilerek videolara yüklenip servis yapılıyor. Kimin umurunda? Hani bir söz var ya “ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar” diye buna ancak kendini Türk kabul edenler ağlıyor, gerisi yalan bile ağlamıyor.
Türk yurdu Telafer’de yaşayan 350 bin Türkmen’in 250 bini göç ettirilerek yerine Arapları yerleştirip orası Araplaştırılıyormuş. Hıristiyanlar Erbil’e kabul edilirken Türkler alınmıyormuş. Tüm bunların ne anlama geldiği herkes tarafından bilinmektedir. Ancak oynanan oyunun bir parçasının bu olması nedeniyle görmezcilikten gelinmektedir.
IŞİD denen iblisin en çok Türkmen’i öldürüp Arap ve Kürt’le iş birliği yapması da o örgütü kuran ve destekleyenlerin arzularıdır. Kerbela’ya giden yüzlerce Türkmen yolunu şaşırıp pusuya düşürülerek öldürülmüşler. Bazıları için bu bir anlam ifade etmiyor. Önemli olanın Kürt’e ve Arap’a bir şey olmamasıdır. 
Meclis kürsüsüne “İsrail terörist afişi” asanların, Filistin için camilerde yardım toplayıp, İsrail konsolosluklarını basanların, PYD için Suriye’ye geçenlerin, PKK için dağa çıkanların ve IŞİD için militan toplayanların hoş görüldüğü yerde, Türkmen için ne yapıldı? Bırakın sizi kendi ülkesini temsil eden insanlar esirken IŞİD’i kınayamayanlardan ne beklenir.
Cumhurbaşkanı seçimi ve Filistin işgali bahane edilerek sizi unutturmaya çalışmaktalar. Orada siz burada biz Türk olanlar ağlar. Ama sizler şunu biliniz ki, sizler Türk olan herkesin yüreğine düşen közsünüz. O yanmanın acısını hep birlikte hissediyoruz.
Tüm Türklük âleminin bayramını kutlar, huzur ve mutluluk getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim.

Yazarın Diğer Yazıları