Adana’da “Paralel” operasyonu: 7 gözaltı

Adana’da “Paralel” operasyonu: 7 gözaltı
Adana ve Bitlis’te düzenlenen operasyon kapsamında 3 polis memuru da aranıyor

İddia edilen örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “suçluyu kayırma” ile suçlanan şüpheliler sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

 

Adana’da “Paralel” operasyonu: 7 gözaltı

Şüpheliler, örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “suçluyu kayırma” ile suçlanıyor. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Adana ve Bitlis’te düzenlenen operasyonda, daha önce açığa alınan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 2. Sınıf Emniyet Müdürü E.Y, esnaf E.Y, Adana Adliyesi personeli Z.Y, emekli 1. Sınıf Emniyet Müdürü M.A, emekli 1. Sınıf Emniyet Müdürü A.M.D, emekli 2. Sınıf Emniyet Müdürü İ.B. ve Bitlis Personel Şube Müdürlüğü’nde görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Y.Z.T’nin gözaltına alındığı belirtildi. Operasyon kapsamında 3 polis de aranıyor.

Bilgi sızdırdılar

Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “suçluyu kayırma” ile suçlanan şüphelilerin sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldüğü belirtilen açıklamada, “Yapılan incelemede, 30 Mart 2015 tarihinde adliyede çalışan şüpheli personelin, örgüt faaliyetleri kapsamında UYAP ortamından, şüpheli emniyet mensuplarına bilgi sızdırdığı tespit edilmiştir. Söz konusu operasyona ilişkin Adana Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma devam etmektedir” denildi. Geniş güvenlik önlemi altında Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. “Paralel Yapı” operasyonları, AKP-Gülen Cemaati arasında dershanelerin kapatılması yönündeki girişimler ve 3 bakanın istifa etmesine neden olan 17 Aralık yolsuzluk soruşturması ile başladı.

Erdoğan müşteki

AKP’nin çok sayıda polisi görevden alması, sosyal medyaya düşen kasetler, HSYK kanununun değiştirmesi ile devam etti. Operasyonlar, başta emniyet ve yargı içinde olmak üzere hemen hemen her alanda gözaltılarla halen devam ediyor. ‘Paralel Devlet’ Yapılanması iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında “takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurulduğu” iddiasıyla yürütülen soruşturma sonunda iddianame hazırlandı. İddianamede Fethullah Gülen 1 numaralı şüpheli olarak yer aldı. Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan, Hakan Fidan müşteki sıfatıyla yer aldı. Fethullah Gülen hakkında “Hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek”, “Silahlı örgüt kurmak veya yönetmek” ve “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.