Hekimoğlu değişim için kolları sıvadı

Hekimoğlu değişim için kolları sıvadı
Yarışı önde götüren bordo-mavililerin başkan adayı Celil Hekimoğlu, Yeniçağ’a konuştu: Karadeniz Fırtınası yeniden kopacak. 1970’lerin efsanesi geri dönecek. Taraftarımızın arzuladığı birleşmeyi de yönetim kurulu listemizde gerçekleştirdik...

Bordo-mavi bir efsanenin rengi... Bordo-mavi bir destanın simgesi... Bordo-mavi bir sevgi hikayesi... Bordo-mavi Anadolu ihtilali... Ancak bordo-mavi şimdi; sıkıntılı, kederli... Herkesin ortak dileği; Fırtına’nın şanlı mazisinin geri gelmesi... İşte Trabzonspor’u bu sıkıntılı günlerden kurtarmak isteyenlerin başında gelen başkan adayı Celil Hekimoğlu, 5-6 Aralık’ta yapılacak kongre öncesinde Yeniçağ’a çarpıcı açıklamalarda bulundu... Sorularımıza dobra dobra yanıtlar veren Hekimoğlu en büyük hedefinin 1970’li yılların efsane takımını, o günlerin ruhunu, geri getirmek olduğunu söyledi... Trabzonspor’un Trabzon’dan yönetilmesi gerektiğini kaydeden Hekimoğlu, “Çok heyecanlıyım ve gururluyum. Hayatımın her evresini Trabzon’da yaşamış bir insanım. Trabzonspor’u toparlamak eski görkemli günlerine geri döndürmek için sorumlu hissettim ve yola çıktım. Her yeri dolaştım. Dertleri dinledim. Yol haritamızı birlikte belirledik. Trabzonspor’u beraber yöneteceğiz. Yeni tarihler, destanlar yazacağız” dedi.

En büyük proje birliktelik

Hekimoğlu, “Şu an Trabzonspor yönetimsel olarak sıkıntılar yaşıyor. Yönetim kurulu yarı yarıya azaldı. Trabzonspor Avrupa’da büyük bir markadır ve öyle olmalıdır. Şu yaşadığımız dönemde mesaimizin büyük bir bölümünü Karadeniz Fırtınası’na harcamak gerekir” şeklinde konuştu. Hekimoğlu, Trabzonspor’un parçalandığını belirterek, “En büyük proje birliktelik olmalı. Trabzonspor parçalandı. Trabzonspor TFF’de iyi yönetilemiyor. Hakemler puanlarımızı çaldı. Bütün gücümüzü gösterebilseydik bu puan kayıpları olmazdı. O stadı doldursaydık Cüneyt Çakır o penaltıyı çalardı. Biz size söz veriyorum. Eski başkanlardan başlamak üzere herkesi kucaklayacağız.” dedi.

Birleşme burada

Birleşme çağrılarına değinen Hekimoğlu, “Trabzon’da başkan adaylarına bir birleşme çağrısı var. Benim yönetim listeme bir bakın, Hakan Kulaçoğlu, Sebahattin Çakıroğlu ve diğer cevherler... Yönetim kurulumuzda değil, ama Metin Atasoy kalben yanımızda. Çok değerli yönetim kurulu arkadaşlarım yanımızda. Birleşme burada. Bir kişi var. Biz ‘gel beraber yönetelim’ dedik. Ama kabul görmedi. Divan Kurulu Başkanı ‘Ben açık çek vermedim’ dedi. Ama ben sordum bu çek nerede dedim. Böyle bir çek ortada yok. Ortada sadece diğer adayın başkanlığı üzerine bir birleşme çağrısı vardır. Başka bir şey yoktur. Bizim de buna uymamıza imkan yoktur. Zaten Trabzon halkı ve taban bizi destekliyor” ifadelerini kullandı. Trabzonspor’un bugün görevde olan yönetim tarafından ticari ve sportif anlamda kulübü iyi yönetilemediğini belirten başkan adayı Celil Hekimoğlu, “Kulüp Trabzon’dan yönetilmeli. Takımın sorunlarını içeride kalarak, zaman harcayarak çözebiliriz. Bir yıldır seçim çalışması yapıyoruz. Çılgın paralar harcamayacağız. Hayal satmayacağız, gerçekçi çözümlerle sonuca ulaşacağız” yorumunu yaptı.

 

Tarihi çağrı

Seçimi kazanacaklarına inandıklarını kaydeden Hekimoğlu, Trabzonspor Başkanını Trabzonspor delegelerinin belirleyeceğini sözlerine ekleyerek, “Trabzonspor’un başkanını sosyal medya mı belirleyecek. ‘Akil adamlara soralım onların dediğini uygulayalım’ dediler. Arkadaşlar Akil adamlara saygım sonsuz ama Trabzonspor’un başkanını Trabzonspor Delegesi belirler. Asıl kongre Pazar günü; ama ben çağrı yapıyorum. Cumartesi günü Divan seçimi var. Orada görevimizi yapalım herkesi salona bekliyorum. Trabzonspor’a sahip çıkın” şeklinde konuştu. Hekimoğlu, son olarak bütün başkan adaylarını arayacağını belirterek şu çağrıda bulundu: “Bir araya gelelim, yemek yiyelim ve salona el ele girelim” dedi.

 

Listesinde ünlü isimler

Hekimoğlu’nun listesi  şu isimlerden oluştu: Celil Hekimoğlu, Sebahattin Çakıroğlu, Hakan Kulaçoğlu, Hüseyin  Örs, Bekir Bülbüloğlu, Faruk Kanca, Alper Bektaş, Davut Yurttaş, Mustafa Gültepe, Ali Kemal Denizci, Kemal Halil, Mehmet Ongan, İsmail Turgut Öksüz,, Hakan Orhan, Fikret Ataoğul, Sami Kara , Sezgin Oğul, Harun Kaya, Aydın Aktaş.

 

Kulübün borcu 397 milyon TL

Bordo-mavİlİlerİn yarınki genel kurul öncesi borcu açıklandı. Denetleme kurulu üyesi Mahmut Ören, düzenlediği basın toplantısında kulübün mali durumuyla ilgili basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Ören, 31 Ekim 2015 tarihi itibarıyla Trabzonspor Kulübü Derneği’ne bağlı 6 şirketin, kısa vadeli borçlarının 259 milyon 237 bin 453 lira, uzun vadeli borçlarının 193 milyon 840 bin 523 lira, toplam borcunun ise 453 milyon 77 bin 976 lira olduğunu söyledi. Kulübün kısa vadeli varlıklarının 55 milyon 995 bin 596 lira olduğunu vurgulayan Mahmut Ören, net borcunu ise 397 milyon 82 bin 380 lira olarak açıkladı.

 

Sıkıntı bastı

Fırtına’da camianın kongre havasına girmesi, futbol takımını olumsuz yönde etkilemeyi sürdürüyor. Bu hafta Eskişehirspor maçında da takımın başında sahaya çıkacak olan Sadi Tekelioğlu, genel ruh halinden çok şikayetçi. Kuracağı kadro ve uygulatacağı sistem kadar takımının genel havasını düzeltmeye de uğraşan deneyimli çalıştırıcı, bu konuda takımın tecrübeli isimlerinden de destek istiyor. Tekelioğlu, her fırsatta öğrencileriyle bir araya gelip  “Kongre kulübün bir idari meselesidir. Bizimle bir alakası yok. Biz işimize bakmalıyız” uyarısı yapıyor.