Üsküdar Nüfus Müdürlüğü'de her şey Arapça

Üsküdar Nüfus Müdürlüğü'de her şey Arapça
Üsküdar Nüfus Müdürlüğü'nde sıra numarasını gösteren tabeladan, afiş ve ilanlara kadar her şeyin Arapça olması tepkilere neden oldu.

CHP'li İBB Meclis Üyesi Nezih Küçükerden'in Üsküdar Nüfus Müdürlüğü'nde çektiği fotoğraflar ilçe halkının bir süredir yaşadığı sorunu gözler önüne serdi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, Küçükerden "Bir işimi halletmek için nüfus müdürlüğüne gittim. Sıra numarası aldım, beklemeye başladım ama baktım rakamlar Arapça yanıyor. Bekleyen sadece bir Arap aile vardı. Bekleyen herkes Türk idi. Her sıra numarası yandığında kendi numaraları mı diye içeri girip soruyorlardı. Numaram 99'du Arapça 99'u  bilmediğim için beklemedim çıktım. İşimi e-devlet üzerinden hallettim" dedi.

Müdürlükte bir çok Arapça afiş bulunduğunu ama hiçbirinin Türkçe karşılığının olmadığını söyleyen Küçükerden "Müdürlükte vatandaşın işi görülüyor sonuçta.  Yardımcı olmak için Arapça, İngilizce, Türkçe afişler olabilir. Ama Üsküdar Nüfus Müdürlüğü'nde neredeyse Türkçe hiç yok.

Sıra numaraları bile Arapça. Ek bir tabela koy orada da rakamlar Arapça yansın. Onun yerine tamamen Arapça'ya geçmişler.  Ben Arapça anlamadığım için işimi halledemeden çıktım" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler