Filistinli "Cesur Kız"

Filistinli "Cesur Kız"
Filistinli "Cesur Kız"

Filistinli "Cesur Kız" Ahid et-Temimi, dünya gündemine oturdu.

Temimi, Filistinlilerin Ramallah yakınlarındaki Nebi Salih köyünde, Yahudi yerleşim birimlerinin artırılmasına karşı düzenlenen gösteride, "İsrail askerine yumruğunu gösterirken" fotoğraflanmıştı. Gösteriye, Temimi ile birlikte çok sayıda Filistinli çocuk katılırken, AA foto muhabiri Kays Ebu Semra'nın, Temimi'nin "İsrail askerine yumruğunu gösterirken" çektiği fotoğraf tüm dünyada yankı buldu. Dünya kamuoyunda "Cesur Kız" olarak isimlendirilen Temimi, ağabeyinin İsrail askerleri tarafından gözaltına alınması nedeniyle İsrail askerine yumruk gösterdiğini ifade etti.

 


Türkiye kamuoyunda da tanınan Temimi, Başakşehir Belediyesi'nin "Hanzala Cesaret Ödülü" almış, aynı zamanda "Filistin'de Çocuk Olmak" isimli resim sergisinin açılışını yapmıştı. Temimi, Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programda, "İsrail askerlerine sağ elimle yumruğumu gösterdim. Filistin'i özgürleştireceğimi düşündüm" dedi.

 

Cesur kız Temimi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la konuşma arzusunu dile getirmiş, bunun üzerine Başbakan Erdoğan ile Şanlıurfa'da bu sabah kahvaltıda bir araya geldi.