Uygur Türklerinden İYİ Parti’ye teşekkür

Uygur Türklerinden İYİ Parti’ye teşekkür
Strazburg’da devam eden Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurulunda 2019 Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülü, Çin tarafından ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Uygur Türkü fikir adamı ve akademisyen İlham Tohti’ye verildi.

İlham Tohti adına ödülü “İlham Tohti İnisiyatifi” yöneticilerinden Enver Can aldı. Enver Can yaptığı konuşmada: “Bugün bu ödül bir insanı onurlandırıyor. Ancak bu ödülün verilmesi ile bütün Uygur toplumunun sesi tanınırlık kazanmış oluyor.” İfadelerini kullandı.

Verilen ödülden dolayı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener adına Enver Can’ı tebrik eden ilk kişi AKPM üyesi Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı oldu. Sıdalı, Uygur Türklerinin yaşadığı insan hakları ihlalini İYİ Parti olarak yakından takip ettiklerini, İlham Tohti’nin yanı sıra diğer Uygur Türkü tutukluların özgürlüklerine kavuşmasını temenni ettiklerini belirtti.

İkili arasında geçen sohbette Enver Can, İYİ Parti’nin Doğu Türkistan meselesinde Uygur Türklerine verdiği destekten ve sesleri olduğu için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başta olmak üzere tüm partililere teşekkürlerini sundu.