Uyku problemi çekenlerin dikkatine! Daha hızlı uykuya dalmak için 8 ipucu

Uyku problemi çekenlerin dikkatine! Daha hızlı uykuya dalmak için 8 ipucu
Birçok insan uykusunun olmasına rağmen bir türlü uyku haline hızlı geçemediğinden şikayetçidir. Eğer siz de geceleri uyumakta zorlanıyorsanız, zihninizi kandırmaya ve daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olacak 8 ipucu aşağıda sizler için sıralandı.

İşte uykuya daha hızlı dalmak için 8 önemli ipucu;

1) Çorap giyerek ayaklarınızı sıcak tutun

Yatmadan önce ayağınıza çorap giymeyi unutmayın. Eğer ayaklarınızı sıcak tutarsanız, kan akışınızı doğrudan kol ve bacaklarınıza yönlendirirsiniz. Böylelikle  zihin kendini uyumak için hazır hisseder.

2) Ayak parmaklarınızı gerin 

Ayaklarınız sıcakken, alternatif olarak ayak parmaklarınızı germeye ve gevşetmeye çalışın. Bunu her seferinde 10'a kadar yapın ve sonra uyumaya çalışın.

Gün içerisinde çeşitli nedenlerden dolayı gerilen vücut için kas gevşemesi tüm vücut için rahatlık sağlar. Kas gevşemesi adı verilen bu yöntem, uykusuzlukla savaşmak için kullanılan bu yöntem zihin ve beden açısından önemli bir yere sahip.

3) Gününüzü tersten düşünmeye çalışın 

Kullanabileceğiniz bir ters psikoloji hilesi ise; gününüzü tamamen tersten düşünmek. Yaptığınız en sıradan şeyleri düşünmeye çalışın:

Akşam yemeğinde ne yediğinizi, eve dönerken hangi ulaşım aracını kullandığınızı veya kiminle konuştuğunuzu... Bu teknik rahatlamanıza ve zihninizi endişelerden arındırmanıza yardımcı olacak. Ayrıca, bu yöntem hafızayı da güçlendirmek için başarılı bir yöntem.

4) Yüzünüzü soğuk suyla yıkayın 

Uyumadan önce yüzünüzü soğuk suyla yıkamanız kalp atış hızınızı ve kan basıncınızı düşürerek daha rahat bir uyku uyumanızı sağlar.

5) Arı gibi mırıldanın (Yaban arısı nefesi tekniği) 

Yatağa uzanın ve gözlerinizi kapatın. Nefes almaya başlayın ve arı gibi mırıldanmaya başlayın. Arı uğultu yapsa da yapmasa da, bu teknik uykusuzluk yaşayanlar için kullanılıyor.

Aynı zamanda "yaban arısı nefesi" olarak da bilinen bu teknik, temel olarak zihninizi tüm olumsuz düşüncelerden arındırmaya yardımcı olur. Pozitif bir zihin, mutluluk hormonu olan ve uykuya dalmanıza yardımcı olan serotonin üretimini harekete geçirir.

6) Dizlerinizin altına bir yastık koyun 

Yastık sadece baş veya boyun için değildir, aynı zamanda daha iyi bir pozisyonda uyumanıza yardımcı olabilir. Gün içerisinde yorulan vücut için yastık rahatlatıcı bir çözüm olur. Eğer sırt üstü yatarsanız dizlerinizin altına küçük bir yastık koyun. Bu, omurganızdaki stresi azaltacak ve aynı zamanda belinizin doğal kıvrımda olmasını sağlayacaktır.

Eğer yan yatarsanız bu sefer dizlerinizin arasına bir yastık koyun. Bu da omurganızın daha hizalı olmasına yardımcı olacaktır.

7) Kahvaltıda yenilen yiyecekleri akşam tüketin 

Normalde kahvaltıda yiyeceğiniz besinleri, gece yatmadan önce yemeyi deneyin. Örneğin; yatmadan önce bir adet muz yerseniz, içindeki potasyum ve magnezyum nedeniyle kısa sürede uykuya dalarsınız.

Son olarak badem yiyin. Badem, kalp atış hızını yavaşlattığı için uykusuzluğu da yardımcı olur.

8) Süzme peynir yiyin 

Yüksek yağlı peynir gece geç saatlerde tavsiye edilmese de, az yağlı veya süzme peynir için bu kural geçerli değildir. Süzme peynirin içinde uyku yardımcı olarak kabul edilen ve bir amino asit olan triptofan bulunur.

Yatmadan önce süzme peyniri biraz meyve veya balla karıştırıp yerseniz harika bir atıştırmalık olacaktır.

Kaynak: Milliyet