Uzaktan eğitim kalıcı mı olacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ne dedi?

Uzaktan eğitim kalıcı mı olacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ne dedi?
Korona virüsün hayatımıza girmesiyle zorunlu hale gelen uzaktan eğitim kalıcı hale geliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada "Salgın bitse de uzaktan eğitim artık kalıcı olacak. EBA altyapımızı güçlendirdik." diyerek velileri ve öğrencileri ilgilendiren o haberi verdi. Bakan Selçuk, hangi dersin yüz yüze hangi dersin uzaktan olacağını ise daha sonra belirleyeceklerini söyledi.

Uzaktan eğitim kararının alınmasının üzerinden tam bir yıl geçti.

Korona virüs salgını nedeniyle alınan alınan karar doğrultusunda EBA üzerinden öğrenciler derslerini uzaktan takip ettiler. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Salgın bitse de uzaktan eğitim artık kalıcı olacak. EBA altyapımızı güçlendirdik." ifadelerini kullandı.

HANGİ DERSLER UZAKTAN HANGİ DERSLER YÜZ YÜZE OLACAK?

Bakan Selçuk, hangi dersin uzaktan eğitim hangi dersin yüz yüze olacağına ilişkin ise şu açıklamada bulundu:

"Bundan sonraki süreçte hangi derslerin yüz yüze hangi derslerin uzaktan yapılabileceğine ilişkin çalışmalardan sonra yeni yol haritası belirleyeceğiz. Birçok okulumuzun buna ilişkin altyapısı uygun.

Canlı ders düzenleyen öğretmen sayısı toplamı 884 bin 804 oldu. Öğrencilerin bu derslere katılım yüzdesi, ilkokul seviyesinde yüzde 66, ortaokul seviyesinde yüzde 73, lise seviyesinde yüzde 77 olarak gerçekleşti."

İlgili Haberler