"Uzaylılar dünyayı ziyaret etti"

"Uzaylılar dünyayı ziyaret etti"
ABD'de UFO araştırmaları için kurulan ve 22 milyon dolar fon ayrılan bir platformun üyesi eski Pentagon yetkilisi Luis Elizondo, uzaylıların dünyayı ziyaret ettiklerini birçok rapora göre doğruladığını iddia etti.

Eski bir Pentagon yetkilisi ve aynı zamanda “Gelişmiş Havacılık ve Uzay Tehdit Tanıma Programı” başkanı olan Luis Elizondo, arşivlerinde bulunan kayıtlarda, tanımlanamayan bir uçakla karşılaşıldığını söyledi.

CNN International’a konuşan Luis Elizondo “kişisel düşüncem uzaylılar ile birlikte olduğumuz yönünde bu durum hakkında güçlü kanıtların ışığında konuşuyorum” dedi.

Elizondo’nun bahsettiği uçağın sahip olduğu karakteristik özelliklerin daha önce hiçbir ABD uçağında bulunmayan ve bunun da ötesinde dünyada hiçbir ülke tarafından kullanılmayan bir yapıya ait olduğunu belirtti. 

İddialarını 2004 yılında kaydedilen bir görüntü hakkında hazırlanan raporlara dayandıran Luis Elizondo, söz konusu görüntülerdeki uçağın San Diego bölgesinde fark edildiğini ve iki hafta boyunca takip edildiğini belirtiyor.

Karşılaştıkları uçağın uzaylılara ait olduğunu iddia eden Luis Elizondo, uçağın 80 bin fit yükseklikte uçtuğunu ardından yüksekliğini bir anda düşürdüğünü söyledi. Uzunca bir süre radara takılan uçağın 20 bin fit yükseklikte radardan çıktığını belirten Elizondo, pilotların ilk önce hiçbir şey görmediklerini ancak daha sonra denize doğru baktıklarında deniz yüzeyinin bir süre köpürdüğünü gördüklerini söyledi.

Luis Elizondo’nun söylediklerinin doğru olup olmadığı araştırılıyor ancak buna ragmen uzay konusu ABD’nin gündeminden düşmüyor. Özellikle milyar dolarlık yatırımlar ile kurulan kurumlar uzay hakkında birçok araştırmaya el atmış durumda.