Dolgu işlemi körlüğe neden olabilir

Dolgu işlemi körlüğe neden olabilir
Medikal Estetik Uzmanı Dr. Nihat Mustafayev’den dolgu işlemiyle ilgili korkutan açıklama geldi.

Habertürk’ün haberine göre; Medikal Estetik Uzmanı Dr. Nihat Mustafayev, dolgu işleminin kişilerin sağlığını riske etmeden uzman hekimler tarafından yapılması gerektiğinin altını çizerek, dolgu uygulaması esnasında ya da sonrasında körlük ve cilt nekrozu (doku ölümü) gibi ciddi komplikasyonlar yaşama riskinin çok yüksek olduğunu belirtti.

“AKSİ TAKDİRDE KÖRLÜKTEN CİLT NEKROZUNA KADAR PEK ÇOK SAĞLIK SORUNUYLA KARŞILAŞMAK MÜMKÜN HALE GELİR”

Mustafayev, “Güvenli uygulamalar estetik sürecinin en önemli basamağıdır. Hiç kimse güzelleşmek uğruna sağlığını kaybetmek istemez. Dolayısıyla dolgu gibi popüler ama bir o kadar da riskli bir işlemin uzman hekimlerce yapılması çok önemlidir. Aksi takdirde körlükten cilt nekrozuna kadar pek çok sağlık sorunuyla karşılaşmak mümkün hale gelir” ifadelerini kullandı.

“KÖRLÜĞE NEDEN OLABİLİR”

Mustafayev, “Dolguyla ilgili komplikasyonlar; ürünün kendisinden (dolgu malzemesi), ürün ve organizma etkileşiminden (alerjik reaksiyonlar, inflamatuar yanıtlar) veya uygulanan enjeksiyon tekniğinden (kas hareketi nedeniyle ürünün birikmesi veya yerinden çıkması, damar içine sızması ya da toplanması) kaynaklanabilir. Enjeksiyon veya dolgu malzemesi damarsal yapılarda birikir ve bu birikme sonucu sinirlere baskı yaparsa cilt nekrozu dediğimiz doku ölümü gerçekleşebilir. Ayrıca nadir durumlarda da körlüğe neden olabilir” diye konuştu.

İlgili Haberler