Tek patron Yanal

Tek patron Yanal
Tek patron Yanal

Teknik direktör Ersun Yanal ve golcü Moussa Sow arasında Senegal’li oyuncunun sosyal medyaya yaptığı “Neden kadroya

Teknik direktör Ersun Yanal ve golcü Moussa Sow arasında Senegal’li oyuncunun sosyal medyaya yaptığı “Neden kadroya alınmadım, anlayamıyorum” şeklindeki açıklaması ile ipler koptu. İkili arasında söz düellosu yaşanırken, idareciler, “Tek yetkili hocamızdır” dedi.

 


Kanarya’da yönetim Ersun Yanal-Sow gerğinliginde hocasından yana tavır aldı... Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Moussa Sow, Sivasspor maçının kadrosuna alınmadığı için sosyal medyaya “Neden kadroda yokum, anlamış değilim” şeklinde bir açıklama yapmış, bu mesajın ardından Senegal’li oyuncu ile teknik direktör Ersun Yanal arasındaki ipler kopma noktasına gelmişti. Tecrübeli çalıştırıcı, “Oyuncum medyaya konuşmaz, bir derdi varsa gelir bana sorar” diyerek Sow’a olan tepkisini dile getirmişti. Sarı-lacivertli forvet ise “Ersun Yanal ile konuşmak istedim, ama bana açıklama yapmadı. Geçen sezonki teknik direktörümüz Aykut Kocaman bizi çok severdi. Kendisinin eksikliğini hissediyoruz. Neden oynatmadığını bana açıklamalı” diyerek köprüleri atmıştı. Teknik direktör Ersun Yanal’ın bunun üzerine Sow’u sildiği ve takımdan gönderilmesine karar verilen Semih Şentürk’ün kalmasını isteyeceği öne sürülmüştü.

 


Hoca ne derse o!
Bunun üzerine Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri teknik direktör Ersun Yanal’ın bu konuda haklı olduğu fikrinde birleşti. Sarı-lacivertli idareciler, “Takımın patronu Ersun Yanal’dır. O ne derse o yapılacaktır. Kimin oynayacağına, kimin yedek kalacağına, kimin kadroya alınmayacağına o karar verir” şeklinde konuştular. Fenerbahçe yönetimi ayrıca futbolculara sosyal medyaya açıklama yasağı getirdi. Bundan böyle sosyal medyada kulüp ve teknik heyet aleyhine yapılacak eleştiri ve değerlendirmeler en ağır şekilde cezalandırılacak. Öte yandan teknik direktör Ersun Yanal’ın Sow’a çok kızdığı ve yakın çevresine “Takımın hocası benim. Yaptığı bana ve arkadaşlarına saygısızlık. Özür dilemezse bir daha kadro yüzü göremez” dediği öğrenildi.