Vali Coş'un yerine gelen Balkanlıoğlu tekbirlerle makama çıkarıldı

Vali Coş'un yerine gelen Balkanlıoğlu tekbirlerle makama çıkarıldı
Yeni Sakarya Valisi İlhan Balkanlıoğlu'nu, Valilik binasında bekleyen bir grup tekbirlerle karşılayarak, makamına kadar eşlik etti.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un merkeze çekilmesinin ardından yerine Afyon Valisi İlhan Balkanlıoğlu atandı. Halk TV'nin haberine göre  Balkanloğlu'nu valilik binası önünde bekleyen bir grup tekbirlerle karşıladı, ardından makam odasına kadar eşlik etti. 

Vali Balkanlıoğlu makamına geldiğinde, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananlardan bahsederek, “İyi püskürttünüz” ifadesini kullandıktan sonra, “Aranızda gazi olan var mı?” diye sordu. Görüntülerde birkaç kişi de elini kaldırarak Vali Balkanlıoğlu'na yanıt verdi. 

VALİ AFYON’DA TANINMIŞTI

Türkiye İlhan Balkanlıoğlu’nu, Afyon’da 2012 yılında askeri cephanelikte 25 askerimizin şehit olduğu patlamanın ardından kente gelen dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel’e sucuk, kilim ve satranç takımı hediye etmesiyle tanımıştı. Türkiye’nin büyük acıya büründüğü olayda bu hediyelerin verilmesine yönelik eleştirilere Vali Balkanlıoğlu, “Reklamın iyisi, kötüsü olmaz” diyerek yanıt vermişti.

vali-bakanlioglu-ve-necdet-ozel-600x300.jpg