Vali Şahin: "İstanbul, dünyanın en güvenli metropollerinden birisi"

Vali Şahin: "İstanbul, dünyanın en güvenli metropollerinden birisi"
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Orta Doğu kaynaklı terör tehdidi dışında İstanbul'un dünyanın en güvenli metropollerinden birisi olduğunu söyledi. Şahin'in bu açıklaması "Orta Doğu kaynaklı terör asayişe dahil değil mi?" sorusunu akıllara getirdi.

Şahin, bu sene içinde çok olay meydana geldiğine değinerek, "Şöyle bir bakıldığında bir yılda, bir yüzyıla sığacak olaylar yaşadık." dedi.

İstanbul'da güvenlik ve huzurun sağlanması çalışmalarının büyük ciddiyetle yürütüldüğünü aktaran Şahin, özellikle asayiş olayları bakımından başarılı bir performans ortaya koyulduğunu belirtti.

ORTADOĞU KAYNAKLI TERÖR

İstanbul'un büyük kentlerle kıyaslandığında güvenlik açısından iyi noktada bulunduğunu vurgulayan Şahin, "Metropol güvenliği açısından bölgemizden (Orta Doğu) kaynaklı terör tehdidi dışında İstanbul, dünyanın en güvenli metropollerinden birisi. Güvenlik güçlerimiz asayiş olaylarını önlemede başarılıdırlar. 15 milyon insanın yaşadığı İstanbul'da, asayiş olayları çok yüksek değil. Gönül hiç olayın olmamasını ve cinayetlerin işlenmemesi ister tabii ki. Ama böyle büyük metropollere baktığınız zaman İstanbul gerçekten çok güvenli." diye konuştu.