Valiler, kaymakamlar yanlış adım atmasın

Valiler, kaymakamlar yanlış adım atmasın
Cizre olaylarını değerlendiren Destici, mülki amirlerden devleti bölecek, ayrıştıracak uygulamalardan vazgeçmelerini istedi

Haber: Necdet Pekmezci

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel İstişare Toplantısı dün gerçekleştirildi. Haymana Grannos Otel’de yapılan toplantıda bir konuşma yapan Destici, Türkiye’nin dış politikasına tepki gösterdi. Destici, Recep Tayyip Erdoğan’ın Etiyopya ziyaretinde yaptığı konuşmada Türk okullarının kapatılması yönündeki açıklamalarını anımsatarak, “Son gelinen noktada Cumhurbaşkanı’nın önderliğinde Türk dış politikası yıllardır kendi övgülerine mazhar olan kendilerinin kurdelalarını kesip açtıkları Türk okullarını kapattırma seyahatlerine dönüşmüş durumda” dedi.  Türkiye’nın dış politikada sınıfta kaldığını belirten Destici, yakın tarihin ibretlik hadiselerle dolu olduğunu söyledi. Destici, “Saddam’ın onlarca milyar doları vardı Avrupa bankalarında, ne oldu? Hangi akıbetle karşı karşıya kaldı? Yemen kralının, Tunus devlet başkanının milyarlarca doları vardı Avrupa bankalarında, ne oldu sonra? Kaddafi, 200 milyar dolara yakın parası olduğu söyleniyordu. Bunlar size ibret olarak yetmiyor mu?Onun için biz herkesi adaletli, hakkaniyetli olmaya, devletin hazinesine el uzatmamaya çağırıyoruz”  ifadelerini kullandı.

Onlara bir şey olmaz
Terör örgütününü cirit attağı Cizre konusuna değinen Destici, bölgedeki bürokratları uyardı. Destici, “Asla ve asla yasal olmayan, hukuki olmayan emirleri yerine getirmeyin, yasa dışına çıkmayın. Siyasetçilere hiçbir şey olmaz. Gün gelir, vali kardeşim, kaymakam kardeşim, emniyet müdürü kardeşim, onlara bir şey olmaz. Siyasetçiler Meclis’te kendi yandaşlarının oylarıyla aklanırlar ama siz bunun altında kalırsınız. Onun için günlük makamlar için asla yasal olmayan, Türk milletinin aleyhine olan bu devleti bölecek, ayrıştıracak uygulamalardan vazgeçin. Teröristlere ve terör hadiselerine seyirci kalmayın.” ifadelerini kullandı. Destici şöyle devam etti: “Bir diğeri de çıkıp diyor ki; ’Kandil’e nanik yapmayın’Kardeşim, siz Türk milletine nanik yapmayın ya. Siz millete nanik yapıyorsunuz utanmaz herifler. Siz bırakın itibarını, devletin itibarını düşünün.”

Cadı avı başlattılar
Destici, eski 4 bakanın Yüce Divan’a gönderilmesine ilişkin vicdanını dinleyen AKP’li vekillerin hedef gösterildiğini söyledi. Destici şunları kaydetti: “AKP milletvekilleri vicdanlarının seslerini dinliyorlar. Bir oylamada 30 vekil, bir oylamada 45 vekil, bir oylamada 50 vekil gönderilsinler kararı veriyorlar. Ama bu kararı veren milletvekilleri için şu anda bir fişleme ve cadı avı başlatılmış durumda. İktidar partisinin kabul edilemeyecek kötü bir huyu var. Kendi içinden bile olsa kendi aleyhinde bir kararın yanına durursa yada söz söylerse anında paralelci ilan edilebiliyor. Hatta o paralelciler sizden daha şerefli diyecek kadar işi bitirecek noktaya geliyor.”