Valilik: Demirtaş’a suikast girişimi yok

Valilik: Demirtaş’a suikast girişimi yok
HDP, Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın aracında meydana gelen 3 santimlik hasar için Diyarbakır Valiliği, “ateşli silah kaynaklı” değil derken diğer Ebaşkan Figen Yüksekdağ, “Bağımsız bir laboratuvara inceleme yaptıracağız” dedi

Valilik, Demirtaş’ın kullanımına tahsis edilen, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait zırhlı 21 EL 114 plakalı araç park halindeyken ve içinde kimse yokken, koruma görevlilerinin arka camın sağ tarafında hasar tespit ettiğini hatırlatarak şöyle dedi:

İlk belirlemelere göre, aracın arka camının sağ tarafında 3/3 santimetre büyüklüğünde hasar olduğu gözlemlendi. Kriminal incelemede herhangi ateşli silah atış artığına rastlanılmadı.

HDP ikna olmadı

Hasarın sert bir cisim çarpmasından meydana geldiği değerlendiriliyor. Selahattin Demirtaş’ın ilimizde bulunduğu süre içindeki programı, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından tahsis edilen koruma görevlilerince takip edilmiş olup, kendisi veya aracına yönelik herhangi bir saldırı olayı gerçekleşmemiştir.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, valilik açıklaması sonrası yaptığı konuşmada, “Sayın Demirtaş’ın aracında kendi oturduğu bölümde kafa hizasına denk gelecek şekilde camında bir kurşun izi tespit edilmiştir” dedi. Demirtaş’a yönelik  “saldırının açık bir suikast girişimi” olduğunu belirten Yüksekdağ, valilik açıklamasıyla olayın üstünün örtülmesinin amaçlandığını öne sürdü. Yüksekdağ, “Bağımsız bir laboratuvara inceleme yaptıracağız. Aracın Emniyet’ten çıkmasını bekliyoruz. Olayı siyasi bir vaka olarak değerlendiriyoruz. Saldırıların faillerinin bulunmasını ve yargılanmalarını istiyoruz” dedi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Diyarbakır’da zırhlı ve kurşun geçirmez makam aracının arka camında dün tespit edilen ize Demirtaş ‘mermi izi’ derken, Valilik ise ‘sert cisim’ açıklaması yaptı. Zırhlı makam aracının Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Demirtaş’a 15 gün önce tahsis edildiği belirtildi. Demirtaş, sosyal medya hesabından makam aracının fotoğrafını paylaşarak, ‘Makam aracının kurşun geçirmez arka camının kafa hizasında mermi izi tespit edildi’ dedi, Kürtçe ‘Ölüm Allah’ın emri’ notunu yazdı.