Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

Van için elele!

Hakkâri Çukurca’daki 24 Mehmetçiğimizin acısı henüz dinmemişti ki, bir büyük acı haber de 7.2’lik Van depremi ile Türkiye’nin gündemine oturdu. Bir büyük yarayı sarmadan açılan ikinci yara, ulusal gündemimizden eksik olmayan sıkıntılı ve zor günleri büyük bir milli mateme dönüştürdü. Oysa şimdi sadece yas tutmak değil, yaralarımızı da ustaca sarmak zamanıdır. Devlet ve millet tek yürek bu gaye ile buluştu.

Dünyanın birçok ülkesinden yardımın ulaştırıldığı bölgede, öncelikle devletin üst kadrosu, Türk Kızılay’ı, profesyonel yardım kurtarma ve afet ekipleri, AKUT, Mehmetçik, Polis ve yardımsever vatandaşlarımız hâlâ durmaksızın çalışıyorlar. Bu arada büyük kuruluşlar, özel sektör çalışanları, işadamları, dernekler, sivil toplum örgütleri, televizyon patronları, spor kuruluşları ve sendikalar bir araya gelerek bölgeye para ve yardım götürmek için güç birliği yapıyorlar. Ve tabii ki sanatçılar.

Ankara ve İstanbul’da birçok sanatçının katılımı ile yapılan ve yapılacak olan büyük organizasyonlar var. Dansın adımları ve müziğin nağmeleri bu sefer yaraları sarmakta kullanılıyor. Birçok sanatçı ve sanat kuruluşunun bir araya gelmesi ile düzenlenen bu organizasyonlar, Van için güç birliği yapıyor. Bunlardan bir tanesi Ankara’da faaliyet göstermekte olan Tüm Dans Okulları’nın bir araya gelerek yaptıkları yüksek katılımlı “Milonga Dans Gecesi” ydi. Swiss Otel’de düzenlenen geceye 300’e yakın davetli ve neredeyse Ankara’daki dans okullarının tamamına yakınının destek verdiği profesyonel ve amatör birçok dansçı katıldı.

Milonga Gecesi’nde elde edilen gelir ise Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı aracılığı ile Mehmetçiğimize, Van depreminde büyük acılar yaşayan depremzede vatandaşlarımıza ve Afrika’da açlıkla mücadele eden insanlara ulaştırılacak. Yine 30 Ekim Pazar yani bugün İstanbul’da “Van için Rock” başlıklı bir büyük konser organizasyonu var. Açılışını Hayko Cepkin’in yapacağı konserde 40 sanatçı ve rock grupları depremzedeler için sahne alacaklar. Konserin tüm geliri ise Van depremindeki açılan büyük yaraların sarılmasında katkı olmak üzere Türk Kızılay’ına bağışlanacak. Müziğin eğlendiren ya da dinlendiren bir unsur olmasından öte böylesi birlik ve beraberlik günlerinde yaraları sarmada kullanılan gücü son derece anlamlıdır.

Birçoklarımız hatırlar ki, Los Angeles depreminin ardından da dünya starı Elton John hiçbir ücret almadan bir dizi yardım konserleri düzenlemişti. Şimdi sıra Türk starlarının konserlerinde... Bir elin nesi var, iki elin sesi var. İnsanlık için, acı ve zor günler için büyük adımlarda buluşmaya devam edelim. Gün bugündür. Milletçe başımız sağ olsun.

Yazarın Diğer Yazıları