Vatan size minnettar!

"Yeliz Bey'in üstün belâgat gücüyle, matematiği tarihin cebine soktuğu, fiziği felsefe karşısında çaresiz bıraktığı, dış kulvardan yaptığı atakla modern tıbba diz çöktürdüğü o müthiş konuşma acaba istisna mıdır?" diye düşünürken imdadıma yine bir havuz yazarı yetişti... Ve bir kere daha anladım ki bunlar özel değil, genel genel!..

Havuz yazarı bizimle büyük bir istihbaratı paylaşmış!.. Seçim günü meğer direkten dönmüşüz!.. Önce '20 top patlayıcı dolu o panelvan' yazısının ilgili bölümlerini aktaralım:

"Reis'e suikast planladılar.

Seçim sonuçları YSK tarafından açıklanmadan önce patlatacaklardı bombayı.

Suikasti 12 ülke birlikte hazırlamış.

Tonlarca patlayıcı yüklü panelvan tipi bir minibüsü Reis'in geçiş güzergahına park ettiler.

Arabayı Göktürk uydularımız tespit etti.

Minibüsün lastiklerinin yere yakın oluşu da dikkat çekmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçiş yolundaki araç infilak ettirilemeden etkisiz hale getirildi.

O minibüs tespit edilemeseydi, Cumhurbaşkanımızla birlikte binlerce masum insan şimdi hayatını kaybetmiş olacaktı.

...

İşi şansa bırakmayanlar çatıya da keskin nişancı yerleştirmişti.

Harekete geçen güvenlik güçleri çatıda bir adet parçalanmış sökülüp takılabilen keskin nişancı tüfeği ile (Sniper) bir nişancıyı yakaladı.

Konuşturulmaktan korkan yabancı uyruklu ajan yüzüğündeki siyanürü içerek intihar etti.

Suikast girişimi korumaların titizliği sayesinde önlendi."

***

Yazara göre, suikastı 12 ülke ortak hazırlamış!.. İşi biraz daha ilerletse "Birleşmiş Milletler'den karar bile çıkarılmış" diyebilecek!..

Konsorsiyuma katılan her ülkeden konuyu 20'şer kişi bilse toplamda 240 kişi biliyor demektir... Bu da işin ne kadar gizli tutulduğunu göstermeye yeter!.. Yalnız ülkelerin isimlerini vermemiş... Onu da hayrına biz verelim bari: Uruguay, Paraguay, Nijerya, Nepal, Kostarika, Sierra Leone, Haiti, Vietnam, San Marino, Kolombiya, Gambia, Moritanya...

Burada lütfen o panelvana dikkat!.. Tam 20 ton patlayıcı yüklüydü!.. Bu kadar ağır yükü ancak bir TIR taşıyabilirdi ama bu panelvan da çok özel tasarım olmalıydı!.. Belli ki gâvur yapmıştı yine gâvurluğunu... Muhtemelen internette ziplenmiş patlayıcı yerleştirmişlerdi panelvana!..

Şu cümleye de lütfen dikkat: "Minibüsün lastiklerinin yere yakın oluşu da dikkat çekmişti..." Demek ki bizim minibüs zannettiğimiz, Zeplin benzeri bir hava aracıydı aslında!.. Lastikleri yere yaklaşınca şüphe çekiyordu!.. Klasik minibüs olsa lastikleri yere yaklaşmaz, zaten yerde olurdu!..

Nereden bakarsanız bakın gizem üstüne gizem!..

Gâvur, kendince işi şansa bırakmamış, olay mahallini gören çatıya keskin nişancı yerleştirmişti!.. Oysa şunu hesaplamamışlardı: Tilki ne kadar kurnaz olursa olsun, avcı da o kadar iz bilirdi!.. Suikastçı çatıda enselendi!.. 007 James Bond'dan fazlaca ders almış yazara göre, suikastçı konuşmamak için yüzüğündeki siyanürü içmiş, hayatına oracıkta son vermişti!.. Bir de silah çello kutusundan çıksaymış tam olacakmış!..

***

Deşifre edilmiş böylesine çok ortaklı dev bir suikast girişimini Bakanlık niye açıklamıyor? O 12 ülke hangileri? Siyanür içen suikastçı kimdir, uyruğu nedir, fotoğrafı yok mudur? Cesedi kim teslim almıştır? 20 tonluk patlayıcıyı taşıyan panelvan şimdi nerede? Bu gazete merkezlerinde camlar açık bırakıldığı için fazla mı cereyanda kalınıyor? Çocukken kafaya yenilen terlikler şimdi mi etkisini gösteriyor? Yoksa "Bizim hedef kitle ne verirsen yer, elinde baltayla Diriliş seyreden bunları da yutar nasılsa" mı deniliyor?

Doğrusu, Konyalı bilim adamları tarafından '8 günde üretilen ve bukalemun gibi renk değiştirebilen tank' hikâyesinden sonra okuduğun en sürükleyici eserdi!..

Yeliz Bey'in ifadesiyle, gâvur dikiş makinesini icat etmiş olmasaydı, bugün nasıl çıplak geziyor olacak idiysek, bu türden havuz yazarları sayesinde vatandaşlarımızın çoğunluğu kafalarında huniyle geziyor olacak yakında!..

Yazarın Diğer Yazıları