Vatandaş Akşener'e şahit olduğu yolsuzlukları anlattı

Vatandaş Akşener'e şahit olduğu yolsuzlukları anlattı
Akşener Horasan’ın ardından Erzurum’un Pasinler ilçesine geçti. Burada kahvehanede vatandaşların sorunlarını dinleyen Akşener bir dokunda bin ah işitti.

Berkay Bigeç ve Yeniçağ Erzurum Temsilcileri Ensar Karataş Yasin Gökhan ve Fatih Güneyin / YENİÇAĞ

Akşener Horasan’ın ardından Erzurum’un Pasinler ilçesine geçti. Burada kahvehanede vatandaşların sorunlarını dinleyen Akşener bir dokunda bin ah işitti. Vatandaşlardan birisi Pasinler Belediyesinde birçok yolsuzluk yapıldığını ve kendilerine gitmeleri için baskı yapıldığını belirterek, “Pasinler Belediyesinde her türlü yolsuzluk yapılıyor. Biz kalabalık bir aileyiz hepimize baskı var. İş başvurusu için belediyeye gittiğimde bana iş vermedi hatta argo kelimeler kullandı. Bende ona karşılık verdim diye 3 ay ceza evinde yattım. Kaymakam devletin arazilerini kendisine satıyor. Bizlere de Pasinler Belediye Başkanı çok baskı yapıyor. Seçim zamanı herkese iş vereceğim diye oyları topladı sonra ben öğlen ne yediğimi unutuyorum diye vatandaşı kovaladı” dedi.


Bir başka vatandaş ise şunları kaydetti: “Kaç sefer gittim AKPliler kovaladılar. Pasinler Belediye Başkanı iş vereceğim dedi yanındakiler hep kovaladılar. Ben sara hastayım. AKPliler belediyeden kovaladılar. Raporumda elimde. Maddi gücüm yok. Söz verdiler iş için sonra işine gelene aldılar. Hep kendi adamlarını aldılar. Oy için kapı kapı dolandı bu adam” diyerek sitem etti.

Yandaşların işini kestiği için türlü gerekçelerle iş yeri Pasinler Belediyesi tarafından yıkılan bir vatandaş şunları söyledi: “Pasinler Belediye Başkanı bahanelerle iş yerimizi yıktırdı. Niye yıktırdın diye sorduğum. Yandaşlarına 20 yıldır hibelerle desteklerle alabalık tesisi kurdurdular. Onların işi azaldı diye benim dükkanımı yıktırdılar. Mühendislerini yolladı paranı vereyim dedi. 17 bin lira para harcadığım yere 6 bin lira para teklif etti kabul etmeyince vermiyorum çık git dedi. Bankaya ben hala kredi ödüyorum. AKPli olması ile de alakası yok şuandaki Pasinler Belediye Başkanının. Ne yaptığını bilmez, unutkan birisi. 2 aydır burada kömür dağıtılıyor, alanlar orada başkasına satıyor. Bu memlekette garibana yardım dağıtıldığı yok. Alanların büyük kısmı zaten zengin ve bu kömür fişlerini başkalarına dağıtıyorlar. Kışa daha çok var neden bu kadar erken dağıtılıyor? Fakat biz sizinle gurur duyuyoruz Meral Hanım.” 

Yerel basının artık bitmek üzere olduğunu söyleyen haber sitesi sahibi şu sözlerle yerel basının içine düştüğü durumu özetledi: “Ben hem fotoğrafçıyım hem de yerel haber sitesi sahibiyim. Pandemiden önce fotoğrafçı olarak  işlerimiz açıktı. Ama pandemi dolayısı ile düğünler de iptal edildi. Şimdi yasak yok fakat insanların alım gücü çok düştüğü için bu sezon sadece 3 albüm yapabildim. İhale az olduğu için basın ilandan para alamadık. Bizde zorunlu 7 muhabir çalıştırma  zorunluluğunu  kaldıramadık o yüzden artık sadece internet üzerinden yapıyorum. İlçelere basın ilan destek sunmuyor burada. Merkezdekiler basın ilandan destek alıyor. Eskiden 55 adet ilan olurdu şimdi yok. Olsa da açık ihale olmadığı için ilan verilmiyor. Açık olmayınca gelen para da bizi kurtarmıyor. Borcu harcını ödemediği için bizde internetten devam etmeye karar verdik. Baskıyı bitirdik”