Vatandaş 'doğalgaz' dedi, Bakan "Belediye bizde değil"

Vatandaş 'doğalgaz' dedi, Bakan "Belediye bizde değil"
Mersin Mut'ta partisinin ilçe kongresine katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bir vatandaşın 'doğalgaz' sorusuna 'Belediye bizde değil' yanıtını verdi.

Sözcü'den Turgut Erat'ın haberine göre, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile bir vatandaş arasında geçen doğalgaz diyaloğu şaşkınlık yarattı.

Doğalgaz için platform kurduklarını belirterek Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’dan doğalgaz isteyen vatandaş "Belediye elimizde olsaydı bu iş bitmişti" yanıtını aldı. Videoyu çeken vatandaş da Bakan Elvan’a "Sayın bakanım belediye zaten yanınızda" diye cevap verdi.

Bakan'la aralarında geçen bu diyaloğu kamera ile kaydeden vatandaşlar "Oy vermediğimiz izin cezalandırılıyoruz" tepkisinde bulundu.

BELEDİYE BAŞKANI MHP’DEN

30 Mart 2014 tarihinde yapılan Yerel Yönetim Seçimlerinde Mut belediye başkanlığını Milliyetçi Hareket Partisi'nden Nebi YILMAZ kazanmıştı.

Mut Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kaya yaptığı açıklamada; doğalgaz alt yapı işleminin belediyenin görevi olmadığını belirterek, doğalgazı Mut sınırlarına kadar BOTAŞ, ilçe merkezine ise ihale usulü yüklenici bir firmanın getirdiğini ifade etti. Kaya, Mut’a en yakın Karaman’ın Ermenek ilçesine doğalgaz geldiğini, isteklerinin ise 70 km uzaklıktaki Ermenek’teki doğalgazın kendilerine de ulaştırılması olduğunu söyledi.

İlgili Haberler