Fiyatını duyanlar merkette kaçacak yer arıyor

Fiyatını duyanlar merkette kaçacak yer arıyor
Vatandaş artık pastırmayla arasına ‘sosyal mesafe’ koydu zorunda kaldı,1,5 metreden fazla yaklaşamıyor. Pastırmanın etiketini gören vatandaş elektrik çarpmışa dönüyor ve o reyondan kaçar gibi uzaklaşıyor.

Dikkat elektrik değil ama çarpar

Adına türkü yapılmış bir yiyeceğimiz olan Pastırmanın fiyatı enflasyonla birlikte uçtu gitti, yakalayana aşk olsun.Pastırma marketlerde iki çeşit satılıyor. Biri seçme diğeri ise antrikot. Seçme pastırma antrikot pastırmaya göre daha ucuz. Seçme pastırmanın fiyatı 220 liradan başlayıp, markasına göre yukarı doğru tırmanıyor.

ANTRİKOT PASTIRMA ALDI BAŞINI GİDİYOR

Antrikot pastırmanın fiyatına gelince elektrik çarpacak cinsten. 300 liradan başlayan fiyatlar 400 liralara kadar çıkıyor. Bir de pakette satılan çemeni alınmış pastırma var. Onların yanından ise sanki yüksek gerilim hattı geçiyor. 100’er gramlık paketler halinde satılan çemensiz pastırmanın fiyatı 480 liraya bile çıkıyor. Marketlerin sucuk salam pastırma satılan reyonları kuyumcularla yarış ediyor görünümünde. Konyalım şarkısında geçen hani benim elli dirhem pastırmam sözleri artık türkülerde kaldı. Çünkü, üç dört dilimden oluşan 50 gram pastırmayı bile almak bile vatandaşa hayal oldu.